Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell egy videokártyát...

Hogyan kell egy videokártyát "újrapasztázni"?

Figyelt kérdés
Van egy adott videokártya, ami nagyon melegszik, a végén annyira, hogy kikapcsol a gép (80 fok). Olvastam fórumokon, hogy ilyenkor "újra kell pasztázni", ez levesz vagy 15 fokot a hőmérsékletből. Elérhető helyen van a kártya, nem kell az egész gépet szétszedni, hogy ki tudjam szedni. Eddig oké. De hogyan tovább?

2014. dec. 9. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Veszel minőségi pl mx-4 pasztát

Áramtalanítod a gépet

Leveszed a gép oldalát

Kihúzod a vga ból a tápot(ha van)

Kihúzod a vga-t

kihúzod a ventillátor csalakozóját

valahogyan leveszed a hűtőbordát(tipusfüggő)

körömlakklemosóval letisztítod a csippet(ket)

A hűtőbordát jó alaposan lemosd vízzel és megszárítod.

A ventillátor(okat) kitisztítod. Esetleg meg is olajozhatod egy kicsit.

Pasztát nyomsz oda ahonnét leszedted

Elkened a pasztát

Visszarakod a hűtőbordás és a vantillátort

Visszadugod a hűtőventillátort.

VIsszarakod a kártyát a helyére.

CSatlakoztatod a tápkábelt.

VIsszarakod a gép oldalát.

Áramalá helyezed.

ÉS reménykedsz hogy nem sütötted ki statikus töltéssel a vga-t.

2014. dec. 9. 17:27
 2/4 A kérdező kommentje:
ÉS reménykedsz, hogy nem sütötted ki statikus töltéssel a vga-t?????!!!!! Mégis ennek mekkora az esélye?
2014. dec. 9. 17:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Ja, és a videokártya ATI radeon 4800
2014. dec. 9. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Én már rontottam el így alaplapot.

NEm én írtam:

Sztatikus elektromosság

Sztatikus lökések…hoppá!

Mindannyian hallottunk a sztatikus elektromosság és a számítógépes rendszerek veszélyeiről, akár hisszük akár nem, néhány dolog igaz. Míg a sztatikus lökések nem feltétlenül lesznek a számítógépes alkatrészek elrontói, hiszen bizonyos áramkörben zajlanak, a tény az, hogy figyelmetlen felhasználók mellett tönkretehetik a drága gépet.

Ügyfelünk hibaleírása : „Összesen annyit csináltam, hogy leültem az éppen működő gépem mellé, és hoppá!. Amikor rátettem a kezemet az egérre, akkor az egér sztatikusan feltöltődött, miközben egy kicsit engem is megrázott. Az egér és a billentyűzet nem működtek tovább és észrevettem, hogy az egér elkezdett felmelegedni. Újraindítottam a PC-t, de amikor újrabootolt, nem működött sem, az egér sem a billentyűzet. Ezután, az egér annyira felmelegedett, hogy nem lehetett hozzányúlni!”

Míg az átlagos sztatikus kisülés nem tűnik komolynak, mint például, amikor egy ipari szőnyegen történő átsétálás után az ajtókilincshez érünk, a tény az, hogy ezek a kisülések olyan feszültséget generálhatnak, ami a kényes elektromos alkatrészek teljes sérülését okozhatja. Ezen elektromos alkatrészek minimális áramfelvételre és erősen kifinomult alkalmazásokra lettek tervezve. Az emberi test jóval több elektromos ellenállás tárolására alkalmas, mint egy átlagos IC.

Miközben az emberi test „fel van töltve” és óvatlanul megérint valamit a PC belsejében fájdalmas, és rendkívül költséges lehet.

Hogyan előzzük meg a számítógép fentiekhez hasonló tönkremenetelét?

Ha bármilyen oknál fogva a gép belsejében kell valamit dolgozni, gondoskodni kell a kellő földelésről, ami az emberi test által összegyűjtött sztatikus elektromosságot el tudja vezetni. Nyilvánvalóan az antisztatikus csuklópánt remekül szolgál erre a célra, habár nem nélkülözhetetlenek. Elégséges egy feszültség alatt a közelben lévő tápegység, melynek fémlemezét megérintve elvezeti az összes nagyobb sztatikus töltést, ami az emberi testben összegyűlt. Ennek a műveletnek a megismétlése az asztaltól való minden távozás előtt remekül megoldja sztatikus feltöltődés problémáját.

Nem szabad gyapjú szvettert viselni. A gyapjú szvetterek tönkreteszik a számítógépeket. És a macskák… a macskák sétáló sztatikus bombák. Távol kell tartani őket a számítógépes rendszerektől.

forrás: [link]

2014. dec. 9. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!