Bios módosítása után hogyan tudom visszahozni a képet a monitoron?
5 perc után se semmi... :/
Ezt írta amúgy: To clear the CMOS values, use a metal object like a screwdriver to touch the two pins for a few seconds.
Ilyenkor azt szoktuk, kinyomjuk a 230as tápot (kihúzzuk), és ugy indítunk rá, hogy biztos kisüljön minden, teljesen "hidegről" induljon ujra a gép.
Nem hülyeség ez a kihuzott 230al benyomom, még 10-20 percek után is felet fordul a ventillátor, az rengeteg energia, ami ilyenkor sül ki végre, tényleges hidegre téve a lapot, addig amig áram alatt van, "pislákol benne az élet" tehát a dolgok nem tudnak teljesen kitörlődni, ujrakezdődni.
A meghajtókat le szoktam huzni, azokat ne szivassam a probálkozásokkal, videokártyát ki, ha van alaplapi akkor oda visszadug a monitor, lehet ,hogy a kép valamiért ott van.
Tehát "vissza a kályhához".
Néha a ramot is ki kell a lapbol venni, majd ram nékkül tuti "hidegről" ujraindítani, csak egy proci és egy lap a tápról.
Ha elkezd sípolni a ramhibára, az az életjel, mint a szívhang a műtőben.
Utána megint hidegre vágni, ramot vissza, indít, és csipp, megjön a kép.
Visszaépít mindent, meghajtókat, stb, setup beállit, és újra minden jó.
Ez valoszinűleg a p&p regiszterek viselkedése miatt van egy csomó lapnál, a ram felismeréséhez is tárol egy csomó dolgot, aztán ezek még a cmos clear-al sem törlődnek valamiért normálisan.
Ha nincs mit olvasni a ramból (azon is van egy kis konfig memória ugyanis!) a lap maga törli ezeket a beragadt hülyeségeket, és a következő indulásra "megjavul".
Rengeteg esetben láttam már ezt a "tetszhalált", általában azok a brand lapok (+szerverek) nem hajlamosak erre, ahol láthatóan bele van a szükséges intelligencia programozva a lapba, és jelzi is, hogy ramot cseréltél, memória konfig változott.
Még ha két ugyanolyan modult cserélsz is, de ugye a sorszám más...
Amelyik nem jelzi, az is regisztrálja ezeket, csak néha meghibban, és akkor jön ez a tetszhalál effekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!