Amd vagy Intel processzort?
Szóval azt szeretém tudni,hogy az intel jobb-e mint az amd?Játékra lenne,csak az intel i5 pl. újjonnan hát nagyon durva!
Amd FX-4*** vagy FX-8*** vagy egy i5(nem az erösebb fajtából).Melyik?
Azthiszem az Fx8 az egy i3asba kerül kb.,pedig az fx az 8magos durva órajellel,az i3 meg azthiszem 2 és 4magos változat(nem vagyok biztos!) ami így gondolom,hogy gyengébb.
Szerintetek az olcsób lehet jobb?
És játékra kellene,fogyasztás nem érdekel!

Nem sértettél meg, csak leírtam, hogy én sem vagyok fan.
Jelen pillanatban is Intel proccos gépem van, bár már nem egy mai darab, és egy ideje cserén gondolkodom (csak a kora miatt).
Nekem annyi könnyíti a döntésem, hogy nem játszok komolyabb dolgokkal, nem tervezek bele dedikált VGA-t venni, még utólagos beépítéssel sem.
Márpedig ha az integrált VGA használhatósága is számít, akkor egyértelműen AMD, itt nincs kérdés, se más feltétel.
Am ez a kijelentésed "A gyári hűtés szerintem csak alapórajelen felel meg, illetve az olcsó lap... Tuning nélkül meg nem hiszem, hogy komolyan felveheti a versenyt egy FX 8XXX egy i5-4XXX-szel... " nem teljesen helytálló.
Van olyan FX 8XXX procc, ami alapórajelen is eléri, vagy meghaladja az I5-4XXX teljesítményét.
Most nem venném számba sorban az összes szóba jöhető típust, de tény, hogy van.

#11:
Van némi realitás abban is, amit te írtál.
Az AMD proccok a párhuzamosításból nyerik a nagy teljesítményt, 1 szálon gyengébbek. Tehát amely játékok nem képesek több szálon futni, ott az AMD elvérzik.
De azért manapság nem nagyon találni olyan játékot, ami csak 1 vagy 2 szálon fut.

Hát épp ez a lényeg!
8 magos FX-et, Intel i7-est munkára vesznek az emberek.
Megveheted játékra is, de ne csodálkozz ha egy 30.000 Ft-os meg egy 80.000 Ft-os teljesen egyforma fps-t fog produkálni. Majd nézel mint a moziban, hogy az értékkülönbözetet jobb videokártyára is költhetted volna...
Játékra egy G3258 húzva, egy i3, egy X4 760k, egy FX 4xxx tökéletesen megfelel ha van mellette egy normális! játékra való erős videokártya

Oké, de a kérdező nem kérdezte, hogy Gyártón belül milyet vegyen, csak azt kérdezte, AMD vagy Intel.
Mi meg arra válaszoltunk.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából játékra vidizésre kellene,ezért gondolkoztam valami erösen.
Most kb. döntésre jutottam(gyártón belül):amd fx-4*** vagy 6,vagy egy i5-3***.
Melyik lenne jobb erre a célra?
Mekkora külömbség van a legerösebb i3 és a leggyengèbb i5 között?

Nem írtad konkrétan milyen játékra szeretnéd. Mert a CPU igényes játékoknál az AMD csak verdesi alulról a mércét (GW2 a húzott 8320-omon tömegben szaggat). Persze a legtöbb mai játék GPU igényes így annyira ezt nem lehet érezni. Az is hozzá tartozik, hogy egyre több játék használ 6 vagy több magot de még nem túl elterjedt, ezért Intelt ajánlanék.
Ne vegyél i5-3-as szériát mert a foglalat (LGA 1155) már kiöregedett, nem/alig érkezik már rá processzor. Inkább vegyél egy olcsóbb i3-at (Intel Core i3-4130) mert ennek a foglalata (LGA 1150) már újabb, várhatóan érkeznek még rá fejlesztések. Persze nem túl izmos proci de mivel a platform nem kihalt mint az AMD FX (AM3+) ha van pénzed túl adhatsz rajta és vehetsz erősebbet.
Az AM3+ foglalatra hiába érkeztek most fejlesztések, azok árnyalatnyival jobbak csak az előző szériánál, ami már elve egy elavult technológiára épült.
Szóval minden i3-i5 ami nem 4.generációs(4***) annak 1155 a foglalata?És 1150-esbe csak 4.generációsokat lehet bele tenni?
A konkrét játék:war thunder(+vidi)
Eddigi konfigon játszottam közepes grafikán(kicsit feljebb húzva az árnyék,tükrözödés,víz):i3-3110M,4gb 1333 ram,NV GeForce 610M.
Ez Asus laptopban volt és így vitte átlag 20-30fps-sel.
Ezért talán i5-tel(vidi miatt,meg szerkesztés) és egy erösebb vga-val próbálkoznék.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!