Gép első indításakor 4 GB RAM helyett miért csak 2 GB-ot lát?
- Windows 7 Ultimate 64 bit rendszer naprakészen
- Vírus nincs
- Memóriateszt semmi hibát nem jelez
- RAM modulokat kivettem, vissza beraktam, nem csúszkálnak
- Igen, BIOS-ba is csak 2 GB-ot lát első indításkor
- Márkás Kingmax RAM-ok vannak a gépben, eddig semmi probléma nem volt, csak az utóbbi pár napban...
1-2x újraindítom a gépet kis idő után, akkor már látja a 4 GB-ot... Nem tudom mitől lehet ez...
Valószínű, de még nem biztos, hogy meglett a hiba forrása...
Használok egy ilyen gépvédő molex kütyüt, ami figyeli a túlfeszt a táp összes ágát, ha azt leszedtem, akkor már a 4 GB ramot is látja első bootkor... lehet hogy az első bekapcsoláskor picit nagyobb feszt kapott az egyik ram, ezért azt lekapcsolta, utána meg amikor újraindult a gép, ez normalizálódott... persze ez csak feltételezés :) később derül ki biztosan
sajnos nem jött be ez az előző ötletem!
a ramok órajele 1333 MHz (DDR3) mindkettő... hónapokon keresztül az ég világon semmi baja nem volt, most sincs amúgy működésben semmi gond, csak reggel, amikor bekapcsolom (úgy 8-10 óra kihagyás után) sajnos legtöbbször 2 GB-ot lát, újraindítom, 1x vagy 2x, akkor már látja mind a 4 GB-ot! Dual channelbe megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!