Nem Indul a gép, Alaplap csere?
Esetleges proci tulhajtás esetén (3400 rol 4100.ra) hogy tudom ressetelni az orajelet ugy hogy nem indul az op rendszer de még a bios sem?
halt a lap?
amd catalyst contorlban volt egy opcio "automatikus tuningolás" és elötte lekellet futattnom egy CPU testet ahol frekvenciákon kerezstül tesztelte az orajelet felment 20.00xra ugyvolt 4000 Mhz-n a mag valami 59°on leálitottam és kért a program 1 restartot de ez csak a teszt volt tehát nem huztam fel semmit meg semmi majd restart után fekete képernyö.. ha még idöben delt nyomok akkor elkezdi lefutattni a POST eljut a 4. usb driverig és onantol fagyi
Mi lenne a Teendö?
ez nem fekete képernyő :)))ilyen a fekete képernyő:
ez a POST
Ne F11-et nyomj hanem indításkor nyomkodd a DEL gombot
-az bevisz a BOIS-ba
ott állítsd be, hogy arról a merevlemezről induljon a rendszer amin a Windows van
Na akkor még1x a félreértések elkerülése végett:
Power gomb megnyomása után fekete képernyö és megsem moccan
ha a Power gomb közvetlen megnyomása után spawnolom a DEL gombot akkor behozza a POST (linkeltem aképt képet hogy medig jut el)
tehát nem tudok belépni a biosba mert nem reagál, (Clr Cmost GOmbra sem reagál, Elememet már imozgatttam a jampert is moddositottam most a default configon hagytam)
A képekből az látszik kiderülni, hogy az alaplapod működik, a processzorod is, a memóriák szintén.
Felismeri az optikai meghajtót, a két winchestert is.
valami pedig biztosan neem kerek.
Mivel a BIOS-nak akkor is be kell jönnie, ha csak a processzor és egy mmória van a gépben, próbáld meg, hogy mindent lehúzol, (vinyók, optikai meghajtó, USB kártyaolvasó) és csak 1 db memóriamodult hagysz benn.
az alaplapod kézikönyvében nézd meg a 2-21 oldalt
ott leírja , hogy a LED kijelző a csipogó helyett van beépítve
Tehát nem hang üzenettel (sípolásokkal) jelez a lap ha valami baj van hanem a led kijelzőn jeleníti meg a hibát ha esetleg nem lenne információ a monitoron.
Szó sincs CPU hőfokról.
Én úgy értelmezem a LED kijelző leírását, hogy végig kell futnia az első kiírástól (FF) az utolsóig (AA)
Ha neked 75-nél megáll a számláló akkor nem találja a merevlemezeket, cd olvasókat (SATA, IDE eszközöket)
Ha megtalálja továbbmegy, 87-nél enged be a BIOS-ba
Mozgasd át a merevlemezeid kábeleit, ha kell húzd le az összeset majd csak azt a merevlemezt hagyd rajta amelyiken a windows van.
Amúgy hihetetlenül pontatlan a kézikönyv, tele helyesírási hibákkal.
még valami:
látszik a képernyő kiírásból, hogy van egy IDE DVD íród és két SATA merevlemezed. A merevlemezek az alaplap SATA 3 és SATA 4 csatlakozóiba vannak dugva
A Windows-os merevlemezt tedd majd be a SATA 1 csatlakozóba...
tegyél vissza mindent ahogy volt (bár a gépnek procival, memóriával, videokártyával el kellene jutnia addig, hogy nem talál bootolható eszközt) , éjszakára húzd ki a gépet a konnektórból, vedd ki az alaplapi elemet reggelig. Reggel megpróbálhatod újra.
Én ezek után darabokra szedném a gépet, átvizsgálnám, majd az asztalon egyesével raknék vissza bele mindent.
Valami nálad vagy nagyon összeakadt, vagy az alaplapodon szállt el valami, ...hát nem tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!