Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem Indul a gép, Alaplap csere?

Nem Indul a gép, Alaplap csere?

Figyelt kérdés

Esetleges proci tulhajtás esetén (3400 rol 4100.ra) hogy tudom ressetelni az orajelet ugy hogy nem indul az op rendszer de még a bios sem?

halt a lap?

amd catalyst contorlban volt egy opcio "automatikus tuningolás" és elötte lekellet futattnom egy CPU testet ahol frekvenciákon kerezstül tesztelte az orajelet felment 20.00xra ugyvolt 4000 Mhz-n a mag valami 59°on leálitottam és kért a program 1 restartot de ez csak a teszt volt tehát nem huztam fel semmit meg semmi majd restart után fekete képernyö.. ha még idöben delt nyomok akkor elkezdi lefutattni a POST eljut a 4. usb driverig és onantol fagyi

Mi lenne a Teendö?

2014. aug. 13. 18:41
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Fekete képrenyö!

Ha Delt nyomok közvetlen az inditás után akkor ezt csinálja

[link]

11megnyomása után csak annyit jelez hogy "enetering boot menü..." de halad tovább. majd itt megáll

[link]

2014. aug. 13. 20:09
 12/21 anonim ***** válasza:

ez nem fekete képernyő :)))ilyen a fekete képernyő:

[link]

ez a POST

Ne F11-et nyomj hanem indításkor nyomkodd a DEL gombot

-az bevisz a BOIS-ba

ott állítsd be, hogy arról a merevlemezről induljon a rendszer amin a Windows van

2014. aug. 13. 20:14
 13/21 A kérdező kommentje:

Na akkor még1x a félreértések elkerülése végett:

Power gomb megnyomása után fekete képernyö és megsem moccan

ha a Power gomb közvetlen megnyomása után spawnolom a DEL gombot akkor behozza a POST (linkeltem aképt képet hogy medig jut el)

tehát nem tudok belépni a biosba mert nem reagál, (Clr Cmost GOmbra sem reagál, Elememet már imozgatttam a jampert is moddositottam most a default configon hagytam)

2014. aug. 13. 20:17
 14/21 anonim ***** válasza:
a CLRCMOS gombot mikor nyomogattad, ki volt húzva a gép a 220-as hálózatból?
2014. aug. 13. 20:27
 15/21 A kérdező kommentje:
Ugy is Probáltam, ellem nélkül is probáltam, Feszültség alatt is probáltam, illetve bekapcsolt állapotban is probáltam, (mellelseg a lapon van egy digitális kijelzö ami átlagosan 45 öt jelzet (gondolom cpu höfok) mostt 70+ on van ha inditom a gépet)
2014. aug. 13. 20:33
 16/21 anonim ***** válasza:

A képekből az látszik kiderülni, hogy az alaplapod működik, a processzorod is, a memóriák szintén.

Felismeri az optikai meghajtót, a két winchestert is.

valami pedig biztosan neem kerek.

Mivel a BIOS-nak akkor is be kell jönnie, ha csak a processzor és egy mmória van a gépben, próbáld meg, hogy mindent lehúzol, (vinyók, optikai meghajtó, USB kártyaolvasó) és csak 1 db memóriamodult hagysz benn.

2014. aug. 13. 20:38
 17/21 anonim ***** válasza:

az alaplapod kézikönyvében nézd meg a 2-21 oldalt

ott leírja , hogy a LED kijelző a csipogó helyett van beépítve

Tehát nem hang üzenettel (sípolásokkal) jelez a lap ha valami baj van hanem a led kijelzőn jeleníti meg a hibát ha esetleg nem lenne információ a monitoron.

Szó sincs CPU hőfokról.

Én úgy értelmezem a LED kijelző leírását, hogy végig kell futnia az első kiírástól (FF) az utolsóig (AA)

Ha neked 75-nél megáll a számláló akkor nem találja a merevlemezeket, cd olvasókat (SATA, IDE eszközöket)

Ha megtalálja továbbmegy, 87-nél enged be a BIOS-ba

Mozgasd át a merevlemezeid kábeleit, ha kell húzd le az összeset majd csak azt a merevlemezt hagyd rajta amelyiken a windows van.

Amúgy hihetetlenül pontatlan a kézikönyv, tele helyesírási hibákkal.

2014. aug. 13. 20:49
 18/21 anonim ***** válasza:

még valami:

látszik a képernyő kiírásból, hogy van egy IDE DVD íród és két SATA merevlemezed. A merevlemezek az alaplap SATA 3 és SATA 4 csatlakozóiba vannak dugva

A Windows-os merevlemezt tedd majd be a SATA 1 csatlakozóba...

2014. aug. 13. 21:00
 19/21 A kérdező kommentje:
Megprobáltam igy is ahogy javasoltad 1, ugy már a monitor meg sem szolal eddig sem jut el mint eddig, Sata 1re dugtam a Windows-os HDD-t ugysem szolal meg viszont a jelzés az alaplapon Bekapcsolásnál FF és maraad is FF-en, TOvábra is semmi!!
2014. aug. 13. 21:18
 20/21 anonim ***** válasza:

tegyél vissza mindent ahogy volt (bár a gépnek procival, memóriával, videokártyával el kellene jutnia addig, hogy nem talál bootolható eszközt) , éjszakára húzd ki a gépet a konnektórból, vedd ki az alaplapi elemet reggelig. Reggel megpróbálhatod újra.

Én ezek után darabokra szedném a gépet, átvizsgálnám, majd az asztalon egyesével raknék vissza bele mindent.

Valami nálad vagy nagyon összeakadt, vagy az alaplapodon szállt el valami, ...hát nem tudom

2014. aug. 13. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!