Merevlemez összekötés, jumperelés: mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
Már meglévő merevlemez mellé szeretnék egy másikat betenni slave-ként. A beszerelés megvolt, próbálkoztam a jumpereléssel, de valamiért nem tölt be. Betöltéskor kiírja a két meghajtót megfelelő sorrendben, de nem tölt tovább.2014. júl. 4. 07:10
11/14 A kérdező kommentje:
Lehet tévedek, de úgy gondolom, ha helytelenül lenne bejelölve a sorrend, akkor betöltéskor nem jelenne meg helyesen - mint ahogyan a fentiekben írtam. Vagy igen?
2014. júl. 4. 13:14
12/14 csacsi2 válasza:
villogna ,de továbblépne. elöször a boot szektort keresi, ha nem találja továbblép a másodikra.
Adatátviteli módot azért is írtam, mert nekem a rack-emben ata33 -as eszköz van (UDMA-2), a rendszerlemez UDMA-5. Ha a rack-et UDMA 5 -ön próbálom indítani akkor, nem indul, befagy. Automatikusan beállítja a kissebbhez, de tévedhet a felismerésnél. Ezért írtam hogy a lassabb átviteli módra állítsd (jó lenne tudni a tipusát). A PIO módot meg azért mert az a "menekülő" beállítás, minden működik vele, csak "hyper lassú". Gond van a DMA -val akkor átvált PIO -ra. Esetleg próbáld ki másik gépben, ha rossz akkor kiderül! Ettől függetlenül állítsd be a boot sorrendet!
13/14 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam az "új" lemezt magában beszerelni, telepíteni. Betöltéskor a gép látja a lemezt, de nem tudok rá telepíteni , tehát valószínűleg rossz.
2014. júl. 4. 14:54
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sok hasznos információhoz jutottam.
2014. júl. 5. 20:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!