Merevlemez összekötés, jumperelés: mi lehet a probléma?
#4 Az alaplapi IDE csatlakozóknál nem Master/slave az elnevezés, hanem Elsődleges és Másodlagos. Primary/Secondary. És mindkét csatornán két eszköz használható Master/Slave kiosztásban.
A Master meghajtót a szalagkábel végére kell kell kötni, a Slave pedig középre megy.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
A kék alaplapi csatlakozó végére kötöttem a master-nak szánt merevlemezt, az alaplaphoz közelebb pedig a slave-t.
Mindkettőhöz bedugtam azt a csatlakozót is, amiből a tápot kapja.
Többféle módon is kipróbáltam elindítani-sikertelenül.
Van amikor betöltéskor ezt írja ki:
Pri Master Samsung...majd: Capable and status ok
Pri slave wdc... majd: Capable and status ok
Ebből arra következtetek, hogy a csatlakoztatás megfelelő, de valamiiért mégsem tölt be. Ilyewnkor a BIOS-ba sem tudok belépni. Mi lehet a gond? A slave lemezre kell valaminek telepítve lennie?
Lépj be a biosba és állítsd DMA Mode-2 -re (vagy amilyen a merevlemez). Be tudod állítani akkor is, ha nincs csatlakoztatva. PIO mod legyen engedélyezve.
Nem lehet hogy hibás a lemez?!
ezek után ha elindul akkor ellenőrizheted a windowsban is a kapcsolatot. Ha átvált PIO -módra akkor valami gond van a lemezzel.
#8 Azt, hogy nem tölt be, azt úgy érted, hogy nem áll fel a Windows?
Ha igen az azért van, mert a boot sorrendnél nem az Winchester van bejelölve, amelyiken az operációs rendszer van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!