Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 3 winyó összekötés?

Zacky kérdése:

3 winyó összekötés?

Figyelt kérdés

van egy sata western digital winyóm és sípol.. találtam 3 winyót otthon de mindegyik 30 gb.. 2-t össze tudok kötni de az a baj hogy kell a dvd íróm.. a másik 2-t hogyan tudom bekötni?? csináltam videót az alaplapról : https://www.youtube.com/watch?v=osBFTl7EEDw&feature=youtu.be

A másik gondom pedig hogy telepítés után hiába raktam drivert nem ad ki hangot nem ismeri fel a hangfalat.. miért??

A legfontosabb most a winyó kérlek titeket segítsetek ! :)

#winchester #összekötés #winyóösszekötés #3vinyó #3winyó #3vinyóöszekötés
2014. máj. 13. 12:29
1 2
 1/12 Tengor ***** válasza:
Milyen típusú az alaplap? Mennyi IDE és mennyi SATA port van rajta? A winyók milyen csatolóval dolgoznak (IDE/SATA)? Az optikai meghajtó?
2014. máj. 13. 12:33
 2/12 anonim ***** válasza:

A kérdést nem teljesen értem, de megpróbáltam a videóból kihámozni. Hány IDE kábeled van? 1 vagy 2? a dvd-romnak milyen csatolója van?

Tehát a lényeg... feltételezem, hogy a régi vinyók IDE-sek. Az azt jelenti, hogy kábelenként 2-t köthetsz rá. Ha a dvdrom is az és van két kábeled akkor az egyikre 2 vinyó a másikra 1 és a dvd...

2014. máj. 13. 12:38
 3/12 A kérdező kommentje:
am 4 sata csati van rajat.. Megpróbáltam azt h raktam rá jumpert és most jó a sata winyó.. nem értem.. essig tudtommal nem volt rajta jumper.. :/ most a hangot nem tudom miért nincs rajta
2014. máj. 13. 12:40
 4/12 anonim ***** válasza:

A videó a legfontosabbat nem mutatja (legalábbis én nem láttam): hány és milyen ATA/SATA csatlakozó van az alaplapon. A talált 3 vinyó ATA vagy SATA?

Merevlemezeket nem lehet összekötni. ATA merevlemezeket egy kábelre csatlakoztatni viszont lehet (Master/Slave).

Ha plusz ATA csatlakozó kellene, ez a RAID kártya megoldás lehet: [link]

2014. máj. 13. 12:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen a másik 3 winyó ide
2014. máj. 13. 12:41
 6/12 A kérdező kommentje:
vagyis ATA tehát szalag kábellel tom összekötni
2014. máj. 13. 12:42
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha megér 3700 Ft-ot annak a három - ki tudja milyen régi - merevlemeznek az üzembe helyezése, akkor vegyél olyan RAID kártyát, mint amilyet linkeltem.
2014. máj. 13. 13:15
 8/12 anonim ***** válasza:
vagy még egyszerűbb: [link] gyorsabb, nagyobb, és nem kell vele szenvedni. igaz, pénzbe kerül...
2014. máj. 13. 14:12
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi :D rájöttem h a vga pittyeg... néha bekapcsol néha pittyeg ez a szar.. a legrosszabb h integrélt..
2014. máj. 13. 16:28
 10/12 Tengor ***** válasza:
A VGA nem igen pittyeg... nem lehet, hogy a táp döglődik?
2014. máj. 13. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!