Ti hogyan használjátok a tintasugaras nyomtatóitok, otthon újratöltitek, üzletben újratöltetitek vagy kidobjátok és vesztek egy újat?
Nekem Canon MX375 van és eredeti patront szoktam venni hozzá.
Az eredeti patronban bízom és a töltéssel sem szeretnék pancsolni. 1-2 napja viszont rátaláltam egy jó lehetőségre, mégpedig külső tartályosra átalakítható a nyomtató és ezzel akár ötödére tudom csökkenteni a nyomtatás költségeit, úgyhogy ha kifogy a patron, akkor arra térek át.
otthon újratöltitek, üzletben újratöltetitek vagy kidobjátok és vesztek egy újat?
1. mert ez a legolcsóbb.
Jómagam is itthon magam töltöm után, 400 mili ( 4x100 ) tintát vettem hozzá ami 3500 volt... nekem egy Canon Pixma MX395-ös nyomtatóm van és egy rokonomnak is szintén ilyenje van, ő vett hozzá egy folyamatos tintaellátót de ó külön vásárolta, aszthiszem egy hónap különbséggel, jómagam is olyat akartam, de letettem róla, mert nem tudtam neki beszerelni, megcsináltam mindent a leírás és videó alapján, de mikor visszafelé jött a patron állandóan begyűrte a csöveket amik mentek a patronba, így én is és ő is maradtunk a fecskendős módszernél, és én már nem vettem az enyémhez olyat, bár lehet hogy nem külön kellett volna megvennünk, de az volt a gáz hogy neki bedöglött a nyomtatója és gyorsan kellett neki és így gyorsabb volt, nekem meg a fénymásolás miatt kellett gyorsan mert az előző nyomtatóm csak nyomtatni tudott...
éppen tegnap délután számolgattam hogy bőven visszajött már az ára a nyomtatásoknak, fénymásolgatásoknak... egy 8 milis színes patron kerül 7000 forintba egy fekete meg 5400-ba és én eddig a patronban alapból lévő tintát nem számolva a színesből 24 milit a feketéből pedig 12 milit nyomtattam el ez alatt a két hónap alatt mióta megvan a nyomtató... bár az is igaz hogy fekete patront már vennem kellett hozzá mert az csak másfél töltést bírt ki...
2-es vagyok.
Sose próbáltam még újratölteni, mert macerásnak tartottam, plusz bizonytalanak a végeredményt, nyomtatás minőségét stb. 11 ezerért vettem a fekete+színes XXL patront. Elég soknak tartom, de ez kb. 1 évig elég nekem, tehát 1 ezres/hó nagyjából. Másik, hogy 2 patronos a nyomtatóm és nem tudom, hogy a 3 színű patront lehet-e egyáltalán tölteni. (szerintem nem) Amúgy lehet, hogy megpróbálnám egyszer.
Utángyártott patront használok, mivel a szemét Epson-okat csak úgy lehet utántölteni, ha reseteli a patronon az ember a chipet. Így viszont nincs szopás vele, 1200 egy négyes (CYMK) szett, amivel kb. a gyárival megegyező mennyiségű oldal kimegy. Gyári patronból ez 12k.
G.
Várj, megnézem mi van itthon...
A fekete 12 millis, ami nem sok, de még mindig nagyobb, mint a 11,1-es gyári. (és 192 forint, a gyári 2980)
Aztán ott vannak a színesek, amikre rá sem írták, de a gyári 5,5-nél (!!!) nem lehet sokkal kevesebb, mert hasonló mennyiséget lehet velük nyomtatni. (257 forint, a gyári 3759 helyett)
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!