Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ti hogyan használjátok a...

Ti hogyan használjátok a tintasugaras nyomtatóitok, otthon újratöltitek, üzletben újratöltetitek vagy kidobjátok és vesztek egy újat?

Figyelt kérdés
És indoklást is írjatok légyszi hogy miért úgy csináljátok ahogy...

2014. jún. 29. 00:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Amikor még volt ilyenem pár éve, akkor én töltöttem otthon. Vettem egy liter hozzá való tintát (tényleg!), és azt töltögettem bele, míg aztán szegény nyomtató egy idő után végelgyengülésben elhunyt. (A töltéstől függetlenül.)
2014. jún. 29. 00:53
 2/16 anonim ***** válasza:

Nekem Canon MX375 van és eredeti patront szoktam venni hozzá.

Az eredeti patronban bízom és a töltéssel sem szeretnék pancsolni. 1-2 napja viszont rátaláltam egy jó lehetőségre, mégpedig külső tartályosra átalakítható a nyomtató és ezzel akár ötödére tudom csökkenteni a nyomtatás költségeit, úgyhogy ha kifogy a patron, akkor arra térek át.

2014. jún. 29. 01:07
 3/16 soccerway ***** válasza:
100%

otthon újratöltitek, üzletben újratöltetitek vagy kidobjátok és vesztek egy újat?

1. mert ez a legolcsóbb.

2014. jún. 29. 02:42
 4/16 anonim ***** válasza:
Én a második hozzászólásban említett folyamatos tintaellátó rendseres nyomtatókat (CISS) ajánlom, már 15ezerért kapsz ilyet és nagyon olcsó a tinta bele, jobban mondva a gyári tinta a túl drága
2014. jún. 29. 07:24
 5/16 A kérdező kommentje:

Jómagam is itthon magam töltöm után, 400 mili ( 4x100 ) tintát vettem hozzá ami 3500 volt... nekem egy Canon Pixma MX395-ös nyomtatóm van és egy rokonomnak is szintén ilyenje van, ő vett hozzá egy folyamatos tintaellátót de ó külön vásárolta, aszthiszem egy hónap különbséggel, jómagam is olyat akartam, de letettem róla, mert nem tudtam neki beszerelni, megcsináltam mindent a leírás és videó alapján, de mikor visszafelé jött a patron állandóan begyűrte a csöveket amik mentek a patronba, így én is és ő is maradtunk a fecskendős módszernél, és én már nem vettem az enyémhez olyat, bár lehet hogy nem külön kellett volna megvennünk, de az volt a gáz hogy neki bedöglött a nyomtatója és gyorsan kellett neki és így gyorsabb volt, nekem meg a fénymásolás miatt kellett gyorsan mert az előző nyomtatóm csak nyomtatni tudott...

éppen tegnap délután számolgattam hogy bőven visszajött már az ára a nyomtatásoknak, fénymásolgatásoknak... egy 8 milis színes patron kerül 7000 forintba egy fekete meg 5400-ba és én eddig a patronban alapból lévő tintát nem számolva a színesből 24 milit a feketéből pedig 12 milit nyomtattam el ez alatt a két hónap alatt mióta megvan a nyomtató... bár az is igaz hogy fekete patront már vennem kellett hozzá mert az csak másfél töltést bírt ki...

2014. jún. 29. 09:28
 6/16 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Sose próbáltam még újratölteni, mert macerásnak tartottam, plusz bizonytalanak a végeredményt, nyomtatás minőségét stb. 11 ezerért vettem a fekete+színes XXL patront. Elég soknak tartom, de ez kb. 1 évig elég nekem, tehát 1 ezres/hó nagyjából. Másik, hogy 2 patronos a nyomtatóm és nem tudom, hogy a 3 színű patront lehet-e egyáltalán tölteni. (szerintem nem) Amúgy lehet, hogy megpróbálnám egyszer.

2014. jún. 29. 09:43
 7/16 A kérdező kommentje:
Tölteni lehet őket, csak a tintasztint figyeléssel van gond... ami volt nyomtatóm csak eltettem egy HP Descjed D1360 abba HP21 és 22-es patron kellett és ha utántöltöttem nem tudtam nyomtatni mert azt jelezte a gépnek hogy üres a patron, de ezt a patronon két érintkező leragasztásával vissza lehetett állítani azaz resetelni, és újból telinek jelezte.. ennél amim most van ez az mx395-ös itt nem kell szenvedni a reseteléssel itt ha kifogyott a tinta vagyis úgy jelezte, akkor elkezd csipogni a nyomtató és egy gomb megnyomásával el lehet hárítani a hibát, kikapcsolni a tintaszint figyelést és ez után már semmi gond... tölteni lehet a színest is meg a feketét is csak van néhány patron mint pl az mx395-höz is amik kellenek hogy megvan hogy hol kell beletölteni a tintát, de ezt bevan fedve azaz nincs gyárilag kifúrva mint pl a hp 21/22-es patronnál ezért a felhasználónak kell kifúrni, meg arra kell figyelni hogy melyik színt hova kell betölteni, hp nál egyszerű volt mert látszott a szivacson, de a canonnél már lentebb van a szivacs és a ciss rendszerhez adott leírás alapján töltöttem be a tintát mert annak a papírjaiban leírják hogy melyik lyuk melyik szín....
2014. jún. 29. 10:09
 8/16 anonim ***** válasza:

Utángyártott patront használok, mivel a szemét Epson-okat csak úgy lehet utántölteni, ha reseteli a patronon az ember a chipet. Így viszont nincs szopás vele, 1200 egy négyes (CYMK) szett, amivel kb. a gyárival megegyező mennyiségű oldal kimegy. Gyári patronból ez 12k.

G.

2014. jún. 29. 11:15
 9/16 A kérdező kommentje:
Geniuseus.. az igen..:O és hány mili van a patronban? :O
2014. jún. 29. 12:58
 10/16 anonim ***** válasza:

Várj, megnézem mi van itthon...

A fekete 12 millis, ami nem sok, de még mindig nagyobb, mint a 11,1-es gyári. (és 192 forint, a gyári 2980)

Aztán ott vannak a színesek, amikre rá sem írták, de a gyári 5,5-nél (!!!) nem lehet sokkal kevesebb, mert hasonló mennyiséget lehet velük nyomtatni. (257 forint, a gyári 3759 helyett)

G.

2014. jún. 29. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!