Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tegyek a CPU túlmelegedése...

Mit tegyek a CPU túlmelegedése ellen?

Figyelt kérdés

A CPU típusa: AMD FX 6300, gyári hűtővel, tuningolás nincs.

Eddig semmi baj nem volt, de a napokban többször kikapcsolt játék közben a gép, a CPU melegedett túl.

Ahogy néztem, nyugalmi állapotban is 40 fölött van a hőmérséklet. Kétszer a Watch Dogs alatt, most a BF 3 alatt kapcsolt ki.

Hol tudnám szabályozni, hogy jobban menjen a hűtés? (Speedfanom van, de nem igazán igazodtam ki rajta netes videók alapján)

Vagy kéne egy másik, rendes CPU hűtő? Milyet ajánlanátok?

(A ház típusa Sharkoon Vaya)

Novemberben lett véve a gép PCX-ről, gépösszeszereléssel. Talán már takarításra is szorulna?

2014. jún. 9. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Újra kéne pasztázni és minimum egy Cooler Master Hyper TX3 evo hűtő sem ártana: [link]
2014. jún. 9. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Kb 2 évig simán bírnia kéne egy pasztázással. Milyen a házad légelvezetése? Van külön ventillátor elől/hátul?
2014. jún. 9. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyébként a 40 fok nem vészes, terhelés alatt mennyi? Nekem is kb 35-40 fokos a procim pár óra netezés után, pedig új hűtő van rajta és most lett pasztázva. Persze nem is csoda, ha a szobában is 30 fok van :)
2014. jún. 9. 22:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Szerintem csak elől van a házban venti.

Terhelés alatt kb. 68-80 között mozgott, amíg bírta. Még párom sims 3-jánál is 70 fölött járt, ami azért gázos.

Aztán a korábban említetteknél ki is kapcsolt, gondolom akkor került 90 fölé.

2014. jún. 10. 07:56
 5/7 anonim ***** válasza:

olvasgass ezen az oldalon

ohardver.hu/tema/amd_fx_bulldozer/friss.html#msg42428

egy kis bios állítgatással akár 10 fokot(80 helyett csak 70, persze idle módban nem csökkenne számottevően) is lehet nyerni szinte teljesítmény vesztés nélkül (oka: alapon a bios sok feszültséget ad a procinak a turbó miatt | megoldás: turbó kikapcs, cpu fesz kézzel beállít, és kész is)

2014. jún. 10. 08:32
 6/7 anonim ***** válasza:

bocsi a link rossz:

pohardver.hu/tema/amd_fx_bulldozer/friss.html#msg42428

2014. jún. 10. 08:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Lecseréltük az első válaszadó által ajánlott hűtőre, azóta minden tökéletes. :) Alapból 20-25°C-on megy, játék alatt is legfeljebb 45.
2014. jún. 14. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!