Mit lehet tenni a videokártyák túlmelegedése ellen?
Figyelt kérdés
Nekem egy pár napja bekapcsolás után 1-2 percre elkezd fokozatosan hangosodni a videokártyám, letöltöttem a speedfan nevű programot és ott 71 fokot mért a gpunál, ami azért elég sok. Szerintetek lehet ez ellen valamit tenni vagy cseréljem le a ventit benne? Amd Radeon hd 6850-m van.2014. jan. 24. 12:46
1/8 anonim válasza:
Rendesen szellőzik a gépházad? Ki van takarítva belül, nem poros, nincs eltömődve a borda, stb.?
2/8 A kérdező kommentje:
Gpu fan 33%-on van szerintetek feljebb vegyem?
2014. jan. 24. 12:48
3/8 papagenou válasza:
nem túl új a kártya, lehet érdemes cserélni azt a ventit. ami azért vicces, mert nekem a 7éves radeonomon még mindig tökéletes a venti... :D persze ez téged nem nyugtat, de igen, egy jó hűtőt megéri még rátenni.
4/8 papagenou válasza:
"Gpu fan 33%-on van szerintetek feljebb vegyem?"
nyílván.... persze ha nagyon hangos akkor előbb-utóbb megadja magát a venti szóval továbbra is érdemes lehet újat keresni, miután kipucoltad a házat meg a kártyát is.
5/8 anonim válasza:
Tök fölösleges új hűtő rá ha csak egyszerűen nem szellőzik a gépház, vagy tiszta kosz belül már a venti meg a borda.
6/8 papagenou válasza:
igen, de ha azután is hangos marad meg nem hűt, akkor jobb ha vesz egy ventit pár ezerért, mert az a kártya még bőven használható, nem lenne jó dolog hagyni megfőni.
7/8 anonim válasza:
Takarítsd ki a hűtőbordát és tegyél rá új pasztát.
8/8 anonim válasza:
kapd le a gépház oldalát és gyakrabban takarítsd, így nyáron is jobban fogja bírni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!