Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap processzor tulforrosod...

Alaplap processzor tulforrosodás!?

Figyelt kérdés

Kaptam kb fél éve egy uj számitógépet és azota nagyon fel forrosodik az alaplapon két proccessor (a beépitett videokártya processor-járol van szo azt hiszem és még egy kisebb procirol), Az összes proccessorra tettem proci pasztát hogy hátha az tartja a hőmérsékletét,de ez csak egyiknél sikerült, (a kisebbiknél), probáltam ujbol tenni a nagyrá hátha csak tul sokat tettem vagy tul keveset,de nem segitett... van egy nagy cooler-em amire tettem egy tölcsér véget hogy pont a procira fujjon,de ez sem tudja hidegen tartani...

Amit selytek hogy okozhatta ezt az egésszet (mert csak annyit változtattam a gépen miota megvan) azaz hogy ,betettem egy uj HDD-t és lehet hogy nem volt elégséges az áram ellátás a cooler-nek és ezért lassabban forgot/ nem tudta kellőképpen hütteni... (ez onnan gondolom hogy a régi gépemből kivettem a cool-ert ami led-es és sokkal gyengébb a fényereje az uj gépbe mint tul,ezért is gondolom hogy tul kicsi az áram ellátás a cooler-nek).

A HDD-t kiszedtem a gépből ,de még ugyanez a probléma,kérlek bármi ötletetek van irjátok meg,mert igy ha egy gépigényes játékot megnyitok ,az az egy rész tulforrosodik a gépbe és ujbolindul a gép...

[link]

[link]

2014. máj. 26. 20:55
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Valakinek még más ötletei vannak?
2014. máj. 27. 14:35
 22/25 anonim ***** válasza:
Akárhogy is nézzük, a hibakód egyértelmű, a szenzoraid halottak, tehát azokra sem támaszkodhatunk, a leggyakrabban net szerint ilyet videokártyák produkálnak: muszáj lesz azzal próbálkozni.
2014. máj. 28. 22:45
 23/25 A kérdező kommentje:

Na vannak fejlemények! az alaplap videokártyáját használom most(az ami tul szokott forrosodni véleményem szerint), és igy is indul ujbol... és van egy kérdésem igy, hogy miért forrosodik ez akkor is ha nem használom ,...?mert eddig a videokártyám használtam most meg a beépitettet de ugyanugy forrosodik és indul ujbol!

ezek az utolso blue screen-ek:

[link]

2014. jún. 22. 13:29
 24/25 A kérdező kommentje:
Meg lehet állitani a beépitett videokártyát hogy ne használja? esetleg bios-on keresztül ha lehet...?
2014. jún. 22. 13:30
 25/25 A kérdező kommentje:
Sziasztok! kaptam egy megoldást rá! egy ugynevezett "Orochi-CEG" program mindent megoldott! akinek random blue screen-eket ad ki a számitógépe és AMD proccesszorja van,és nm lehetett másképp kijavitani a hibát,az szedje le ezt a programot! Most minden müködik! Köszi szépen a válaszokat! megusztam a szervizelést :DD
2014. júl. 5. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!