SSD előnyei, hátrányai mik? Milyen ssd éri meg a legjobban?
Az ssd előnye,hogy nem kell a fejet mozgatni,mert nincs,ezért gyorsan olvas be kis mennyiségű adatokat is.
Hátrány : drága és relatíve gyorsan használódik el
A merevlemezek igazából a blokk , nagyobb egybefüggő adatterületek olvasásánál elég gyorsak és ugyebár olcsóbbak MB/Ft arányba nézve.
Tehát adat mentésre, nagyobb mennyiségű adat tárolására a vinyó jobb.
Netezésre, rendszer beltöltsre meg az SSD.
+1 hátrány, hogy adatokat nem lehet SSDről
visszaállítani.
előnyök: hangtalan és gyors
hátránya: drága
Az, hogy gyorsan használódik el relatív. Nekem van 10 éves HDD-m ami tökéletesen működik és van 5 éves, amelyik meghalt. Az új hdd-k már nem bírják olyan sokáig mint a régiek, gari után nagyrészt baj van velük... az meg olyan 5 év. SSD élettartalmát is 5 évre becsülik, tehát ne ez alapján döntsd.
Viszont az SSD-nek nem jó ha sokat írsz rá meg olvasol róla. Tehát mehet rá egy windows nagyjából. ráadásul én úgy tudom, hogy 60%-ig szabad max "feltölteni" a tárhelyét, de ezt nem tudom miért mondják az okosok majd leírják ha igaz.
Szóval az ssd gyors és hangtalan nagyjából ezért jó. Én amúgy HDD-t vennék meg azt is vettem, mivel évekig jó volt az amíg az SSD háttérben volt, most is jó.. Engem nem hat meg az SSD :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!