Alaplap processzor tulforrosodás!?
Kaptam kb fél éve egy uj számitógépet és azota nagyon fel forrosodik az alaplapon két proccessor (a beépitett videokártya processor-járol van szo azt hiszem és még egy kisebb procirol), Az összes proccessorra tettem proci pasztát hogy hátha az tartja a hőmérsékletét,de ez csak egyiknél sikerült, (a kisebbiknél), probáltam ujbol tenni a nagyrá hátha csak tul sokat tettem vagy tul keveset,de nem segitett... van egy nagy cooler-em amire tettem egy tölcsér véget hogy pont a procira fujjon,de ez sem tudja hidegen tartani...
Amit selytek hogy okozhatta ezt az egésszet (mert csak annyit változtattam a gépen miota megvan) azaz hogy ,betettem egy uj HDD-t és lehet hogy nem volt elégséges az áram ellátás a cooler-nek és ezért lassabban forgot/ nem tudta kellőképpen hütteni... (ez onnan gondolom hogy a régi gépemből kivettem a cool-ert ami led-es és sokkal gyengébb a fényereje az uj gépbe mint tul,ezért is gondolom hogy tul kicsi az áram ellátás a cooler-nek).
A HDD-t kiszedtem a gépből ,de még ugyanez a probléma,kérlek bármi ötletetek van irjátok meg,mert igy ha egy gépigényes játékot megnyitok ,az az egy rész tulforrosodik a gépbe és ujbolindul a gép...
A 22:01-es kép(ek)en látom. Közben persze kaptam privátot is. :D Ezzel a képpel: [link]
Válasz az ott feltett kérdésre: A hal.dll egy kulcsfontosságú rendszerfájl, ami a hardvereket kezeli. Hardverhiba esetén nyilván ő fogja észlelni a dolgokat, azaz ez nem információforrás.
Ahogy fentebb is írták, ne privátba, hanem ide írj. Egyrészt szeretjük megtartani az anonimitásunkat, másrészt mások is tanulhatnak belőle.
Igen többnek irtam még privátban,csak mert itt nm érkezett válasz s reméltem hogy épp még fent van a válaszolo.
Küldöm még az informáciokat!
"leszedtem egy blue screen hiba olvaso programot, ami a dumpfile-bol kiolvassa mivel van a baj,
és itt van egy .dll file ami pirossal van,lehet ez akkor csak hogy egy .dll file-al van a baj?"
ez az egyik amit nem irtam ide még ki, s itt vannak még képek a hibárol:
ITT az utolso képnél szerintem a TMPIN2-nek 128°C-al már szerintem nagyon sok... Lehet hogy rosszul irja ki,de mint mondtam feltünt hogy minden máshoz képpest az erősen meleg...!
Kérdező! Futtasd hosszabb ideig a Memtestet (például Ubuntu Linux telepítőlemezén van rajta, de elérhető külön is képfájlként), vagy a Prime95-t (nekem anno másodpercek alatt kihozta a memóriahibát).
Nekem gyanúsak ezek a hőmérsékleti adatok. 126 fok nyilván baromi sok lenne, ugyanakkor a 14 fokos hőmérséklet pedig irreálisan alacsony (levegőhűtésnél értelemszerűen nem mehet a környezet hőmérséklete alá egy komponens hőmérséklete sem - ha jégveremben ücsörögsz, akkor bocsánat).
A BIOS-nak ide nincs köze, az automatikus újraindulás a windows műve. Ha ki akarod kapcsolni, akkor vezérlőpult -> rendszer -> speciális -> indítás és helyreállítás ->beállítások. De most már nem muszáj, mivel megtaláltuk a hibakódot enélkül is.
Most már nem igazán van teendőd azon kívül, hogy egy tartalék/kölcsön videokártyát beraksz a gépbe, vagy ha van integrált, akkor átváltasz arra, és teszteled, hogy úgy is instabil-e. Esetleg próbálhatod a kártyádat másik gépben is. Ha sikerül rábizonyítani, hogy ő a bűnös (ennek esélyét kb. 80%-ra tippelném), akkor venni kell egy újat. Ha sok pénzed van, akkor felejtsd el a próbálgatást meg kölcsönkéregetést, és rögtön vegyél egy újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!