Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Segítség légyszíves! Vettem...

Segítség légyszíves! Vettem új processzort, ami sokkal jobb mint ami volt nekem, mégis akadnak a játékok! Mi lehet a baj? többi lent.

Figyelt kérdés

Unokatesóm processzorát megvettem.

Az előző processzorom: Intel Dual Core 1,8 GHZ-s volt.

a mostani Intel Pentium Dual Core 3,2 GHZ-s, 2x2cache-s.

(a többi: alaplap: ASUS P5GC-MX/1333 ; a RAM 2x1gb (800mhz-s) ; videókártya: ATI RADEON HD 4650 1GB.)

Na most, be lett téve az új processzor,és akad minden játék.(leginkább FIFA14-el játszom) És nem úgy hogy folyton akad,hanem mittudomén percenként egyszer úgy 5-10 mp-re belaggol,a kép is és a hang is úgymond "vissza-vissza" ugrál. (Hogy érzékeltessem: pl. mikor a kommentátor mond valamit és akkor akad be akkor ilyesmi: A-a-a-a la-la-la-lab-b-b-b-da mmmmos-os-ststst Mes-mes-essié.) és a régi processzorral nem volt ilyen. mi lehet a baj? alaplap nem bírja az új procit?:( Kérlek segítsetek!

2014. máj. 7. 18:38
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
szóval egy jobb hűtő kéne?
2014. máj. 7. 20:35
 22/27 anonim ***** válasza:

Ezen a képen tovább emelkedett a maximális hőmérséklet (138 fokra), tehát biztosan emiatt szaggat _ennyire_.

Ezt a gépet jelenleg önmagára veszélyes használni, mivel internetböngészés közben is lazán megszaladhat a hőmérséklet (lásd még előbbi képet). Ez a processzor gyári adatok alapján 63 fokig bírja.

A hűtőventilátort mindenképp cserélni kéne, ha ezt akarod továbbra is használni. Ugyanakkor szerintem rossz cserét csináltál. 1.8 GHz-es, kétmagos Pentiumok közül ugyanis nem volt Netburst (P4) alapú - azaz kizárásos alapon Core2-esről van szó, amely alacsonyabb órajele ellenére is gyorsabb, ráadásul kevésbé is melegszik.

Végső soron vettél egy sokkal jobban melegedő, de cserébe lassabb processzort, amelyre még költeni is kell ahhoz, hogy használni tudd. Szerintem vidd vissza neki!

2014. máj. 7. 20:44
 23/27 A kérdező kommentje:

Értem. És ha hűtőventillátort veszek bele,egy jobbat,akkor szerinted működni fog rendesen?

És Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a segítséget!!! Hálás vagyok :)

2014. máj. 7. 20:49
 24/27 anonim ***** válasza:

Igen, ha veszel belé egy kellően erős processzor hűtőt, akkor gyorsabb lesz - de nem olyan gyors, mint az előző processzorral.

Nem teljesen értelek, kiadtál X ezer forintot ezért, és még költeni akarsz rá párat, csak azért, hogy rosszabb állapotba kerülj, mint amiből kiindultál.

Bár nem lehet sokat tudni az előző processzorról, felteszem E2160-as Pentium Dual-Core-ról van szó (ez volt a leggyengébb 1.8GHz-es modell). Itt egy teszt, hogy lásd, hogy viszonyul a jóval nagyobb órajelű Pentium D-kkel szemben (bár a tesztben szereplő 925-ös Pentium D órajele csak 3 GHz, remélem belátod, hogy nem fog +6% órajeltöbblettől szárnyra kapni a tiéd):

[link]

2014. máj. 7. 20:53
 25/27 A kérdező kommentje:
Ez igen.. hát így megy vissza az üzlet. nagyon szépen köszönöm! Hálás vagyok!!!:)
2014. máj. 7. 20:58
 26/27 anonim ***** válasza:
Az új processzort újrapasztáztad? :D
2014. máj. 8. 18:06
 27/27 A kérdező kommentje:
igen,újra pasztáztam.
2014. máj. 8. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!