Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Segítség légyszíves! Vettem...

Segítség légyszíves! Vettem új processzort, ami sokkal jobb mint ami volt nekem, mégis akadnak a játékok! Mi lehet a baj? többi lent.

Figyelt kérdés

Unokatesóm processzorát megvettem.

Az előző processzorom: Intel Dual Core 1,8 GHZ-s volt.

a mostani Intel Pentium Dual Core 3,2 GHZ-s, 2x2cache-s.

(a többi: alaplap: ASUS P5GC-MX/1333 ; a RAM 2x1gb (800mhz-s) ; videókártya: ATI RADEON HD 4650 1GB.)

Na most, be lett téve az új processzor,és akad minden játék.(leginkább FIFA14-el játszom) És nem úgy hogy folyton akad,hanem mittudomén percenként egyszer úgy 5-10 mp-re belaggol,a kép is és a hang is úgymond "vissza-vissza" ugrál. (Hogy érzékeltessem: pl. mikor a kommentátor mond valamit és akkor akad be akkor ilyesmi: A-a-a-a la-la-la-lab-b-b-b-da mmmmos-os-ststst Mes-mes-essié.) és a régi processzorral nem volt ilyen. mi lehet a baj? alaplap nem bírja az új procit?:( Kérlek segítsetek!

2014. máj. 7. 18:38
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

[link] ez a proci.

a hőmérséklet tesztet nem tudtam eddig elindítani mert valami scan-t nyom a program..

2014. máj. 7. 19:45
 12/27 anonim ***** válasza:

Jól sejtettem, ez egy Netburst ("P4") alapú processzor. Ha a korábbi Core2-es, akkor könnyen lehet, hogy sikerült gyengébb processzorra upgradelni. Ennek eldöntéséhez elég megnézni a régi processzor kupakját, rajta kell lennie egy típusszámnak.

CoreTemp "scannel"? Nem kéne neki, biztos, hogy jót töltöttél le?

Egyébként sajnos úgy nézem, rossz irányba tereltelek, ez mégsem támogatja a P4-et. Próbáld ki a hwmonitort, rákeresve ez viszi: [link]

2014. máj. 7. 19:52
 13/27 BM-Striker ***** válasza:

Egyébként, a D a Pentium D-ben Pentium D nem Dual Core-t, hanem Desktop-ot jelentett.

Unokatesódtól kérd vissza a pénzt.

2014. máj. 7. 19:57
 14/27 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy a D azt a "fajtáját" vagy mijét jelöli.. és lehet ez a probléma,mert állítólag az alaplapom amit támogat az max E-s.. ilyenkor alaplapcsere?..
2014. máj. 7. 20:11
 15/27 anonim ***** válasza:
52%
Benne van az alaplap támogatási listájában a 945-ös Pentium D, nem ez lesz a probléma. Többit (másik processzor teljesítményét, hőmérsékletet) ellenőrizted?
2014. máj. 7. 20:15
 16/27 A kérdező kommentje:

Az előző prociét nem ha úgy értedxd

viszont a mostani [link] így megy. (még nem indítottam el a játékot.)

2014. máj. 7. 20:25
 17/27 anonim ***** válasza:

Mostani processzor hőmérséklete az érdekes (56 fok alapállapotban szerintem sok, könnyen lehet, hogy itt a probléma forrása - de terhelés közben lesz ez érdekes).

Régi processzornál a típusára lennék kíváncsi, ahogy írtam, ennek megállapításához elég csak a kupakjára ránézni.

2014. máj. 7. 20:29
 18/27 anonim ***** válasza:
Jobban megnézve a képet, látszik, hogy a processzor 133 fokos maximális hőmérsékletet ért el. Ez komoly probléma (és csodálkozom, hogy nem kapcsolt le, tapasztalataim szerint 105 foknál már lekapcsolnak), biztos, hogy emiatt szaggat ennyire - ugyanis processzor ekkor kényszerűségből visszaveszi az órajelet, hogy kordában tartsa a hőtermelést (Thermal throttling), de úgy látszik ekkor sem ér el sokat.
2014. máj. 7. 20:32
 19/27 A kérdező kommentje:

A régi proci az nála van és most nemtudom visszakérni.

[link] miközbe megy a fifa14 aközbe ezt jelzi.

2014. máj. 7. 20:32
 20/27 A kérdező kommentje:
meg ha jól tudom annak a procinak is ott volt a hőelvezető paszta.
2014. máj. 7. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!