Az mennyire számít jónak, vagy éppen rossznak ha egy 13 hónapos 4200 mAh-s notebook aksi 120-130 percet bír egy töltéssel?
"valamint kikapcsoltam azt is hogy egy adott idő után ha nem csinálok semmit rajta akkor hibernáljon vagy kapcsolja ki a monitort, merevlemezt meg ilyeneket"
Miért?
Nem. Szerintem ez pont rossz. A tesóm szerin meg pont jó. Anyukám azt sem tudja, hogy mi az a cella, szerinte túl sok....
Ezt neked kell megítélni. Ha neked megfelel, akkor jó, ha nem, akkor rossz. Ha kibír 2 órát filmezés közben, akkor szerintem nincs vele gond.
Nézd, ahogy az előttem lévő is mondta ez teljesen szubjektív.
Viszont figyelembe véve, hogy ez (tudtommal) egy közép-alsó kategóriás noti és vélhetően az aksi sem egy kiemelkedő minőségű darab valamint, hogy energiatakarékos funkciók nélkül használva, egy évvel a háta mögött, minimális terheléssel kb. 2 órát bír. ez egy átlagos teljesítmény.
Van ami ennyit sem bír, ugyanakkor egy-egy jobb minőségű noti akár 3 órát is elmegy hasonló feltételekkel.
Az aksi elhasználódásával kapcsolatban csak tippelni tudok. A 17% nekem egy kicsit ugyan soknak tűnik de a noti árát tekintve annyira nem meglepő. 100-110e-es kategóriában valamin spórolni kell. Nem véletlen, hogy a jó minőségű gyári aksik 20-30e környékén kezdődnek és az úgymond komoly darabokért akár 50e-et is elkérhetnek.
Az olcsó aksiknak nem a kapacitásuk kisebb hanem az élettartamuk rövidebb, hamarabb mennek tönkre, ezen sokat spórolhat a gyártó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!