Eltűnt a meghajtók közül a WD-m? Mi a *?
Figyelt kérdés
Szóval. Úgy indult, hogy egyszer a BIOS kiírta, hogy a negyedik meghajtóm smartját nem látja. Gondoltam, hülye ez, hát kettő merevlemezem van, egy 320 gigás samu meg egy 1 terrás wd, de aztán rájöttem, hogy a negyedik partíciót nem láthatja, ami egyébként aztán kifogástalanul működött. tegnapelőtt, meg azelőtt, a Win7 Ultimate 64 bitesem (megjegyzem: eredeti, és tényleg!) kiírta, hogy vizsgálni akarja a G:\-met, valami kötegfájlok után, engedtem neki, de a végén befagyott, újraindítottam, semmi érdekes, már nem jelent meg. (Ja, WD-n a két partíció: g, h.) Tegnap bestuckoltam a windows indítása képernyőn, nem ment tovább az istenért se, újraindítás, és ment tökéletesen, ugye nekem h-n vannak a játékaim, játszottam velük, semmi bajuk nem volt. Aztán ma. Nem indult el sehogy sem, mindig beállt azon a képernyőn. Jó. Ubuntu bootolása USB-ről, hát nem, az sem indult el. Kaspersky javító CD, azt fel sem ismerte a BIOS, van ilyen. Hát. SATA-3 csatlakozó WD-ből kihúz, htha az rosszalkodik, láss csodát, beindult. Most épp be van megint dugva, mostmár mindig elindul, ha be is cvan dugva, de nem látja. Jobbegérgomb sajátgépre, kezelésnél: semmi. SpeedFan nem látja a SMARTját. Hát. Átdugtam másik SATÁra az alaplapon, Neo35, MSI, hát semmi. Nem látja, nem tudok rá írni, a BIOSban ott szerepel választahó first boot merevlemezként, dehát persze nincs rajta OP-rendszer, így nem tudom kipróbálni, meg amúgy is átugorja. Menni megy, azt hallom, meg érzem is, jobban rezeg, mint a másik. Elvégre nagyobb. Van rajta 800 giga viszonylag fontos adat. Megpróbálom majd odaadni valakinek, próbálja már ki, hogy nála működik-e, de ez akkor is... Nem tudtok valamit, amivel orvosolhatnám? F8 (recovery mód) próbálva, ott sem látja.2014. márc. 11. 20:04
2/2 A kérdező kommentje:
Szerintem írtam, de igen, meg a két merevlemez sata-kábeljét is kicserélem, de semmi.
2014. márc. 11. 21:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!