Miért nem indul a számítógép tisztítás után?
Helló.
A minap kitisztitottam az asztali számítógépemet de az égnek se akar be kapcsolni.Nem először tisztítottam de nem értek semmit.
Nem reagál a bekapcsoló gombra, csak ha kihúzom és bedugom akkor reagál és förtelmes hangot ad a táp de 2mp és leáll.
Miért lehet ez?
Alaplap:Fujitsu Siemens D1837
Ram:1+1gb kingston 400mhz
VGA:Asus Gt240
Hálás köszönet a válaszíróknak
Üdv
Mellesleg én csak pasztázni akartam,semmi extrát. Végül egy csomó felesleges macerával járt(első pasztázásom. Bár hazudok,második,mert 5 perccel előtte csináltam meg egy másikat is) először is alig akart lejönni a hűtő. Rendesen tépte az alaplapot(nem ma volt pasztázva ez se). Végül elkövettem azt az első hibát,hogy felfele húztam (bár talán ez volt a szerencse,mert így nem görbültek a kefék,de állítólag pont ezt nem szabad). Aztán teljesen szétcsavartam a talpakat is -feleslegesen,mert amúgy le lehet ,elég meglazítani az egyik oldalt és kiakasztani a rögzítőt a pöckökből kétoldalt-így szépen kiesett az alsó lemez amibe a menetek vannak! (mondanom sem kell utána nem tudtam visszacsavarozni egyiket se,mert fél centivel lejebb esett az alaplap alá a lemez amibe a menetes furatok vannak... igen ám. Ekkor az alaplap rögzítőcsavarjait szépen leszedtem,majd rájöttem,hogy túl sok kábel tartja a helyén és túlzottan feszesen,így nem tudom kiemelni az alaplapot. Szóval visszacsavarozhattam a helyére,hogy leszedjem a csatikat(mivel anélkül eléggé terhelte volna az alaplapod a csatik húzkodása. Végül kiszedtem az alaplapot, a menetes lemez is megvolt végre ,sikerült lazán rögzíteni a lábakkal. Onnan már gyerekjáték volt. Bár elkövettem azt a hibát,hogy a kitépett cpu-t nem rögzítettem vissza(mert,hogy az a hűtővel együtt távozott szépen a helyéről). Igazából azt hittem,hogy ez ilyen "ragasztott" és azért jön így egybe. De szerencsére szó sincs ilyesmiről. De itt jött jól ez a kis játék a kábelekkel,mert megbirizgáltam a cpu rögzítő kis alsó karocskát is-láttam videóban hasonlót, aztán ugrott be,hogy lehet úgy kéne belerakni a cpu-t,hogy meg van lazítva a foglalat és külön rögzíteni. De ügye ehhez le kellett szedni a hűtőről. Itt jött képbe az újrapasztázás 2.0
Ezen kívül amúgy szerencsére más nem volt. Jelentem 16:00 , valahol 11:40 körül kezdtem az egészet. (A rutintalanság kéremszépen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!