Számítógép tisztítás? Hogyan?
Áramtalanítod, lekapod az oldalát, majd az udvaron sűrített levegővel megfujkálod... ha nincs kompresszorod vagy nem akarsz venni sűrített levegős vackot, akkor porszívóval okosan megcsinálod, lehetőleg valami kefefejjel...
és ne tördeld le a diodákat meg a fene tudja miket
Tisztítás alatt pontosan mit értesz?
Az op.rendszert akarod tisztítani vagy magát a számítógépet?
Ha nincs otthon sűrített levegős valami, akkor egy jó erős tüdő is megteszi, de ne köpj bele túl sok nyálat!
G.
"ha nincs kompresszorod vagy nem akarsz venni sűrített levegős vackot, akkor porszívóval okosan megcsinálod, lehetőleg valami kefefejjel...
és ne tördeld le a diodákat meg a fene tudja miket"
A kompresszor és a sűrített levegős palack nyomás alatt kifújja a levegőt, míg a porszívó beszívja!
Nem mindegy!
Míg az elsőknél nem kell hozzáérni a gép belsejében levő alkatrészekhez, mert a nyomás alatt levő levegő megteszi a dolgát messziről is, addig a porszívóval csak úgy tudod kiszívni a port , ha a fejet , kefét fizikailag hozzányomod, érinted az alkatrészekhez. Így már könnyű letörni ezt azt.
Ha mindenképp porszívóval akarsz dolgozni, akkor olyan régi tipusú porszívót ajánlok amelyiknek a kimeneti oldalára (ott ahol a beszívott tiszta levegő távozik) is rá tudod csatlakoztatni a porszívócsövet. A porszívócsőnek azt a végét amelyikkel közelítesz a gép felé pedig valami házilag készített tölcsérszerűséggel leszűkítheted, hogy nagyobb nyomást kapj.
"A kompresszor és a sűrített levegős palack nyomás alatt kifújja a levegőt, míg a porszívó beszívja!"
Öcsém diplomád van, hogy ilyen okos vagy?
a csöves porszívot nem kell izomból rányomni, tudod finoman is lehet csinálni... én speciel könnyedén kitakarítom porszívóval és mint látod még működik, szal kár volt okoskodni.
Szerintem ehhez nem kellene diploma,hogy valaki értse a különbséget.
Megnéztem a porszívókefe fején levő műanyag szőröket, elég durvának tűnik. Erőteljes sikáláshoz lett kitalálva, nem finom munkához. Finom tisztításhoz én inkább ajánlok egy puha szőrű ecsetet. Bár sem ezzel, sem a porszívófejjel nem tudsz elérni minden alkatrészt a gépben addig míg össze van szerelve.
Ha nincs más választás, csak a szívó porszívó és az ecset akkor ha alapos munkát akarsz és értesz a gép szét majd összeszereléséhez, akkor ajánlom a gép darabokra szétszedését , kitisztítását majd összeszerelését.
Ehhez sem kell diploma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!