Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítógép tisztítás? Hogyan?

Számítógép tisztítás? Hogyan?

Figyelt kérdés
Már nagyon nagyon régóta nem volt takarítva a gépem, és bár jól működik, nem lassult be a sok kosztól, ki szeretném tisztítani, házilag. Trükkök ötletek, mikre kell figyelni, és miért?...
2014. jan. 10. 17:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Áramtalanítod, lekapod az oldalát, majd az udvaron sűrített levegővel megfujkálod... ha nincs kompresszorod vagy nem akarsz venni sűrített levegős vackot, akkor porszívóval okosan megcsinálod, lehetőleg valami kefefejjel...

és ne tördeld le a diodákat meg a fene tudja miket

2014. jan. 10. 18:04
 2/18 anonim ***** válasza:

Tisztítás alatt pontosan mit értesz?

Az op.rendszert akarod tisztítani vagy magát a számítógépet?

2014. jan. 10. 18:04
 3/18 anonim ***** válasza:

Ha nincs otthon sűrített levegős valami, akkor egy jó erős tüdő is megteszi, de ne köpj bele túl sok nyálat!

G.

2014. jan. 10. 18:07
 4/18 anonim ***** válasza:

szoftver takarítás?

format C

2014. jan. 10. 18:08
 5/18 A kérdező kommentje:
A belsejére gondoltam. A tüdő itt már nem segít. Nagyon koszos tényleg. Most olvastam, olyat, hogy a ventilátorok túlpöröghetnek, ez okozhat bennük valamilyen sárülést?
2014. jan. 10. 18:10
 6/18 anonim ***** válasza:

"ha nincs kompresszorod vagy nem akarsz venni sűrített levegős vackot, akkor porszívóval okosan megcsinálod, lehetőleg valami kefefejjel...

és ne tördeld le a diodákat meg a fene tudja miket"

A kompresszor és a sűrített levegős palack nyomás alatt kifújja a levegőt, míg a porszívó beszívja!

Nem mindegy!

Míg az elsőknél nem kell hozzáérni a gép belsejében levő alkatrészekhez, mert a nyomás alatt levő levegő megteszi a dolgát messziről is, addig a porszívóval csak úgy tudod kiszívni a port , ha a fejet , kefét fizikailag hozzányomod, érinted az alkatrészekhez. Így már könnyű letörni ezt azt.

Ha mindenképp porszívóval akarsz dolgozni, akkor olyan régi tipusú porszívót ajánlok amelyiknek a kimeneti oldalára (ott ahol a beszívott tiszta levegő távozik) is rá tudod csatlakoztatni a porszívócsövet. A porszívócsőnek azt a végét amelyikkel közelítesz a gép felé pedig valami házilag készített tölcsérszerűséggel leszűkítheted, hogy nagyobb nyomást kapj.

2014. jan. 10. 18:24
 7/18 anonim ***** válasza:
53%

"A kompresszor és a sűrített levegős palack nyomás alatt kifújja a levegőt, míg a porszívó beszívja!"

Öcsém diplomád van, hogy ilyen okos vagy?

a csöves porszívot nem kell izomból rányomni, tudod finoman is lehet csinálni... én speciel könnyedén kitakarítom porszívóval és mint látod még működik, szal kár volt okoskodni.

2014. jan. 10. 18:30
 8/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ehhez nem kellene diploma,hogy valaki értse a különbséget.

Megnéztem a porszívókefe fején levő műanyag szőröket, elég durvának tűnik. Erőteljes sikáláshoz lett kitalálva, nem finom munkához. Finom tisztításhoz én inkább ajánlok egy puha szőrű ecsetet. Bár sem ezzel, sem a porszívófejjel nem tudsz elérni minden alkatrészt a gépben addig míg össze van szerelve.

Ha nincs más választás, csak a szívó porszívó és az ecset akkor ha alapos munkát akarsz és értesz a gép szét majd összeszereléséhez, akkor ajánlom a gép darabokra szétszedését , kitisztítását majd összeszerelését.

Ehhez sem kell diploma...

2014. jan. 10. 18:53
 9/18 A kérdező kommentje:
Valamelyest értek a szét, össze rakáshoz, de nem merem, mert még a végén elrontom. Benzinkúton vannak kompresszorok, ott is lehet nem?
2014. jan. 10. 19:04
 10/18 A kérdező kommentje:
Ha a hűtő ventilátora túl pörög, mert a kompresszor, nagyon meg pörgeti okozhat benne sérülést?
2014. jan. 10. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!