Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell ki tisztítani a...

Hogyan kell ki tisztítani a számítógép belsejét?

Figyelt kérdés
Lehetőleg több módszert írjatok amiket ti is használtok és be váltak.

2012. nov. 30. 12:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam a sajátomat, hogy kihűzom az összes kábelt a hátuljából, Lecsavarozom az oldalát, kiviszem valami porolható helyre, és sűrített levegő hijján elkezdem a nagyját kiporszívózni! Aztán leveszem a CPU hűtőbordáját na meg a ventillátort is, és annak is a nagyját kiporszívózom, majd alkoholos fülpiszkálóval a bordák között is ki tisztítom. A gépház többi részét nagyon óvatosan nedves rongyal kipucolom, aztán hagyom egy fél napig a radiátor közelében hagy száradjon ki. Nyáron eg amúgy is hamar megszárad. Aztán összeszerelem ahogy volt, és pár fokkal jobban hűt az egész, és még gyorsabb is lesz! Sok sikert!
2012. nov. 30. 12:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Kifújatod a belsejét sűritett levegős spray-vel.
2012. nov. 30. 12:23
 3/12 anonim ***** válasza:

A sűrített levegős spray-t én is hatékonyabbnak tartom a porszívónál.

Ha otthonra veszel egy ilyen flakont (kb. 700-1000 Ft), akkor azzal egy évig is ellehetsz. Azért ez így nem olyan horror ár.

2012. dec. 1. 09:30
 4/12 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van! :D
2012. dec. 2. 14:05
 5/12 anonim ***** válasza:
Sűrített levegő boltban vásárolva (szerintem) drága. Én úgy szoktam csinálni, hogy kompresszorral kifújom.
2012. dec. 14. 20:32
 6/12 anonim ***** válasza:

Kiviszed az udvarra és slaggal kimosod. XD

Viccet félre: sűrített levegő, kompresszor vagy ha minden kötél szakad, akkor poszívó és finom szálú festő ecset.

2012. dec. 24. 12:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Sűrített levegős spray nincs, kompresszor van. Valószínűleg akkor ez lenne a legjobb megoldás, és ha már itt tartunk akkor megkérdezem. Szóval mekkora nyomáson kell fújni vagy, hogyan is van ez?
2012. dec. 24. 12:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:

Leveszem az előlapot mind a kettő oldalát,ezeket vizes rongyal letörlöm,majd félre teszem,utána kifújom kompresszorral a porszűrőt.

Ezek után jönnek a ventik,engyenként (nedves) fülpucolóval 2-3 db-al minden lapátot végig törlök,de még előtte TÁVOLRÓL lefújom róla a koszt,meg a rárakodott port.Ha már úgy látom hogy tiszta megpróbálok hozzá férkőzni a tengelyhez,ezt befújom valami kenőanyaggal (bringa láncra való teljesen jó).

Ezek után jön a proci hűtő levétele.A proci tetejét és a hűtön lévő pasztát egy kerek arcra használt törlővel letörlöm hogy ne maradjon sehol.Hűtőt kifújom,megint jön a fültisztitó és pár darab elhasználásával kitakarítóm majd megint egy fújás és kész.Utána rakok egy kis borsó szemnyi pasztát a procira és a hűtőre egy kisebb adagot majd elkenem.(Kis műanyag lapát jól jön)

VGA kifújom megint csak távolról a ventit a bordákat meg közelebbről.Majd az egész házat is.Oldal lapok fel,előlap fel,mindent ellenőrzök és meg is vagyok.Ez nálam egy átlag takarítás,ha rászánok kicsivel több időt akkor mindent kiveszek tápo,hdd-t mindent és úgy megint jöhet a kompresszor stb..

Én egy 5-10 bar-ig engedem.

2012. dec. 24. 15:00
 9/12 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm, ment a zöld like.

Még annyit, hogy így hány fokot nyertek? Jelenleg játék közbe felmegy 70fokra is...ha ki tisztítom vajon mennyit nyerhetnék.

2012. dec. 24. 15:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Az, hogy hány fokot nyersz, nagyon változó. Lehet, hogy csak 1-2 fok, de lehet akár 8-10 is.

Inkább az élettartam meghosszabbítására jó a takarítás, mint a közvetlen hőmérséklet csökkentéshez.

2012. dec. 24. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!