Hogyan kell ki tisztítani a számítógép belsejét?
A sűrített levegős spray-t én is hatékonyabbnak tartom a porszívónál.
Ha otthonra veszel egy ilyen flakont (kb. 700-1000 Ft), akkor azzal egy évig is ellehetsz. Azért ez így nem olyan horror ár.
Kiviszed az udvarra és slaggal kimosod. XD
Viccet félre: sűrített levegő, kompresszor vagy ha minden kötél szakad, akkor poszívó és finom szálú festő ecset.
Én így szoktam:
Leveszem az előlapot mind a kettő oldalát,ezeket vizes rongyal letörlöm,majd félre teszem,utána kifújom kompresszorral a porszűrőt.
Ezek után jönnek a ventik,engyenként (nedves) fülpucolóval 2-3 db-al minden lapátot végig törlök,de még előtte TÁVOLRÓL lefújom róla a koszt,meg a rárakodott port.Ha már úgy látom hogy tiszta megpróbálok hozzá férkőzni a tengelyhez,ezt befújom valami kenőanyaggal (bringa láncra való teljesen jó).
Ezek után jön a proci hűtő levétele.A proci tetejét és a hűtön lévő pasztát egy kerek arcra használt törlővel letörlöm hogy ne maradjon sehol.Hűtőt kifújom,megint jön a fültisztitó és pár darab elhasználásával kitakarítóm majd megint egy fújás és kész.Utána rakok egy kis borsó szemnyi pasztát a procira és a hűtőre egy kisebb adagot majd elkenem.(Kis műanyag lapát jól jön)
VGA kifújom megint csak távolról a ventit a bordákat meg közelebbről.Majd az egész házat is.Oldal lapok fel,előlap fel,mindent ellenőrzök és meg is vagyok.Ez nálam egy átlag takarítás,ha rászánok kicsivel több időt akkor mindent kiveszek tápo,hdd-t mindent és úgy megint jöhet a kompresszor stb..
Én egy 5-10 bar-ig engedem.
Értem, köszönöm, ment a zöld like.
Még annyit, hogy így hány fokot nyertek? Jelenleg játék közbe felmegy 70fokra is...ha ki tisztítom vajon mennyit nyerhetnék.
Az, hogy hány fokot nyersz, nagyon változó. Lehet, hogy csak 1-2 fok, de lehet akár 8-10 is.
Inkább az élettartam meghosszabbítására jó a takarítás, mint a közvetlen hőmérséklet csökkentéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!