Mennyire hevülne túl? Lehetséges egyáltalán?
Sziasztok!
Egy cooler master silencio 352-be szeretnék egy asrock x79 extree 4 -m et i7 4820kval amit egy corsair h80i hűtene gyenge overlock mellett és egy r9 290x amit egy 240 45mm-es radi hűtene (mindez belegyömöszölve ebbe a kicsi kuckóba) ja igen... kérdés... elfér egyáltalán egy pumpa ezek mellett? vagy radibaintegrált kelene....?
igen játékra is kell...
igen noctua NF F12 pwm ventiket fogok használni.
valamit nagyon elrontottam..... valaki leellenőrizné??? ( h mennyit fogyaszt....)
MoBo: asrock x79 extreme 4 (szerintem ez nem high-end...)
pcu: i7 4820k 4,2-re húzva
ram: 2133mhz 16 gb 4 modul ddr3
ssd: 1 db ( intel 530 120g )
hdd: 3db 7200 rpm ( eleinte 1 db de 3-ra lesz bővítve)
vga: 2db r9 290x
pumpa: Swiftech MCP 655
Fan: 120mm 4x 140mm 3x
Blu ray reader/write... 1db
usb 5 lesz használva (bill,egér,füles,nyomtató,scanner)
Ahogy akkor számoltam, a második kártya dobja meg iszonyatosan (1Vga-val kb550W +1VGA 722W). Egyébként valóban csínján kell bánni a kidobott eredményekkel, mert kicsit gyanús. Például 450W alatti tápot sosem ajánl mondjuk nekem aki alacsony-energiaprofilú konfigot használok (VGA max 60W + passzív hűtés+p.táp=176W. Na meg csak egy féle márkára korlátozódik. Egyébként a te max kiadott értéked valós lehet, mert kell némi ráhagyás, plusz csak két csúcskártyáról van szó. Én 1 HDD-vel számoltam ≈5W.
Az általd kiválasztott házban, a 'midi' az a kisebb méretre utal. Persze el tudod passzolni utólag, ha nem válna be, de kell a hely egyszerűen. Néztél már képeket a házadról miket pakolnak bele? Én azt nem ismerem.
néztem a házról, és azért választottam, mert ezekre az alkatrészekre tökéletes.... a bajom, hogy az 1200i az elég drága..... :) 90-100.000 Ft.... de hát, ha a többi cucc megkívánja.... pénzkidobásnak nem lehet nevezni, hiszen bővítéskor ( ha lehet egyáltalán :D (persze lehet, csak hát nekem elég lesz 2-3 évig szerintem) )) többet igényelhetnek a dolgok ... ezzel magyarázom önmagamnak, hogy ez kb 5-8 évig elegendő vagy tul nagy is...( a táp) nos asszem ez a téma lezárt már, de attól még lehet folytatni az elmélkedést...:)
a 4820k-t a hőtermelése miatt és a könnyű overlock miatt gondoltam a dominator 2133mhz-n ellesz 3-4 évig szerintem, ha nem tovább. (megbízható alkatrészeket szeretnék amik drágák, de kibirnak 3-4 évet....)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!