Mi történik ha az ember leforraszt egy laptop alaplapjáról egy eMMC integrált tárhely chipet?
1/
Most néztem egy videót egy szakembertől ,kicserélte az eMMC chipet egy nagyobbra és mikor bekapcsolta a gépet akkor működött.
2/
Hát két verzió van az egyik ami ezek szerint nem működne,hogy a másod helyről csak ssd-ről menne a rendszer a második verzió a nagyobb tárhely mert csak 32gb van a gépbe az meg semmire sem elég.
4
Szerintem át tudod állítani, hogy honnan bootoljon. BIOS-ban nincs ilyen lehetőség?
5/
Ez egy kicsit nonaméb laptop,utána olvastam azt írta a könyve,hogy a másod sata csatlakozásra csak tárhelyet lehet rakni rendszer csak az eMMC tárhelyről tud bootolni és csak arra telepíthető.
"sata a helyre berak egy 2.5 ssd-t"
Akkor nem értem minek szednéd le az emmc-t? Értelmetlen lenne. Használni nem kötelező.
7/
De kötelező mert a rendszert csak arról lehet futtatni és nem valami gyors.
8
Nem csináltam még ilyet, de szerintem lehetséges lenne oda csak a bootloadert tenni, és a bootloadert arra beállítani, hogy onnan töltse be az oprendszert. Ehhez mondjuk valószínűleg kéne a GRUB. Milyen oprendszert szeretnél használni rajta?
9/
Hát eddig csak a vele adott alap windows 10 home 64 bit ami működött ezen kívül kipróbáltam rajta egy Chrome OS-t az nem lenne rossz rajta csak szenvednem kellett a wifi beállításával hang meg nem volt.Amúgy még a windows alatt is egy csomót kellett szenvedni,hogy hang legyen a gépen mert alapból egy macerás laptop,Nem egy nagy márkás gépről van szó hanem egy Alcor Snugbook Q1411 Q1421 szóval minden integrált benne még a ram is ami csak 4gb ezért nem is értem az alapból gyári windows 10 home 64 bites rendszert a gépen.Valahol ahol utána olvastam a laptopnak ki volt emelve,hogy a tárhely bővítő hely csak tárhelynek használható a rendszer csak is az eMMC tárhelyre telepíthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!