Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történik ha az ember...

Mi történik ha az ember leforraszt egy laptop alaplapjáról egy eMMC integrált tárhely chipet?

Figyelt kérdés
Adott egy laptop amin szinte minden integrált viszont lehet belerakni sata csatlakozáson egy másodlagos tárhelyet.Ha az eMMC chipet leforrasztja az ember és a másodlagos sta a helyre berak egy 2.5 ssd-t az működhetne vagy az integrált chip nélkül kuka az egész?

tegnap 14:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha a laptop az eMMC csípről olvas firmwaret vagy onnan akar bootolni akkor kuka az egész.
tegnap 14:33
 2/16 anonim ***** válasza:
38%
A BIOSt/firmware azért csak nem ott tárolja. Persze ezt ennyiből nem lehet megmondani. Miért akarod leforrasztani?
tegnap 14:54
 3/16 A kérdező kommentje:

1/

Most néztem egy videót egy szakembertől ,kicserélte az eMMC chipet egy nagyobbra és mikor bekapcsolta a gépet akkor működött.

tegnap 15:18
 4/16 A kérdező kommentje:

2/

Hát két verzió van az egyik ami ezek szerint nem működne,hogy a másod helyről csak ssd-ről menne a rendszer a második verzió a nagyobb tárhely mert csak 32gb van a gépbe az meg semmire sem elég.

tegnap 15:19
 5/16 anonim ***** válasza:

4

Szerintem át tudod állítani, hogy honnan bootoljon. BIOS-ban nincs ilyen lehetőség?

tegnap 15:28
 6/16 A kérdező kommentje:

5/

Ez egy kicsit nonaméb laptop,utána olvastam azt írta a könyve,hogy a másod sata csatlakozásra csak tárhelyet lehet rakni rendszer csak az eMMC tárhelyről tud bootolni és csak arra telepíthető.

tegnap 15:34
 7/16 anonim ***** válasza:

"sata a helyre berak egy 2.5 ssd-t"

Akkor nem értem minek szednéd le az emmc-t? Értelmetlen lenne. Használni nem kötelező.

tegnap 16:59
 8/16 A kérdező kommentje:

7/

De kötelező mert a rendszert csak arról lehet futtatni és nem valami gyors.

tegnap 22:04
 9/16 anonim ***** válasza:

8

Nem csináltam még ilyet, de szerintem lehetséges lenne oda csak a bootloadert tenni, és a bootloadert arra beállítani, hogy onnan töltse be az oprendszert. Ehhez mondjuk valószínűleg kéne a GRUB. Milyen oprendszert szeretnél használni rajta?

tegnap 22:08
 10/16 A kérdező kommentje:

9/

Hát eddig csak a vele adott alap windows 10 home 64 bit ami működött ezen kívül kipróbáltam rajta egy Chrome OS-t az nem lenne rossz rajta csak szenvednem kellett a wifi beállításával hang meg nem volt.Amúgy még a windows alatt is egy csomót kellett szenvedni,hogy hang legyen a gépen mert alapból egy macerás laptop,Nem egy nagy márkás gépről van szó hanem egy Alcor Snugbook Q1411 Q1421 szóval minden integrált benne még a ram is ami csak 4gb ezért nem is értem az alapból gyári windows 10 home 64 bites rendszert a gépen.Valahol ahol utána olvastam a laptopnak ki volt emelve,hogy a tárhely bővítő hely csak tárhelynek használható a rendszer csak is az eMMC tárhelyre telepíthető.

ma 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!