Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Üdv, Videóvágó, és Fotószerkes...

Rizkid kérdése:

Üdv, Videóvágó, és Fotószerkesztő programot szeretnék használni, és nem értek hozzá, hogy a processzor vagy a videokártya viszi ilyenkor a terhelést? Nekem csak az integrált alaplapi van az elég hozzá vagy kell külön kártya?

Figyelt kérdés

nov. 20. 17:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
vagy-vagy. Amire állítva van. Ha nem több órás 4k-s videót vágsz, akkor kb mindegy. Nekem a 6-8 perces videót a gyenge proci is kirendereli 2 perc alatt full hd-ben, jelenleg nincs értelme fejleszteni.
nov. 20. 18:17
 2/8 A kérdező kommentje:

Max csak full hd 15-30 percesek

Nekem csak az integrált alaplapi van az elég hozzá vagy kell külön kártya?

Feleslegesen nem szeretnék költeni, processzorom még tűrhető AMD 8710 4X3,5GHZ

nov. 20. 18:40
 3/8 anonim ***** válasza:

A vagy-vagy helyett én azt írnám inkább: is-is.

Néhány effekthez és munkafolyamathoz kell a GPU, van amihez elég a processzor és van amihez nagyon nem árt a dedikált enkóder.

Nekem nem sikerült rájönnöm, mi az az AMD 8710. Ez A8 7100 akar lenni? Ha igen akkor az siralmasan gyenge és csak H264-es enkódere van, azaz amíg H64-es forrásfájlokkal eteted a videószerkesztőt akkor fullHDban valszeg komolyabb gond nélkül tudod használni. Egy GoPros H265-ös videótól viszont összecsokizza magát gép.

Videószerkesztéshez előny ( én azt mondom minimum ) egy viszonylag modern proci ( legalább intel 8gen vagy Ryzen ), a szükséges formátumokat támogató videókártya ( a dedikált sok VRAMmal előny) valamint nagyon minimum 16GB RAM és SSD. Ha a szabadidődet és az idegeidet hajlandó vagy beáldozni akkor csinálhatod Pentium4-gyel is akár. Abban a korszakban nálam 4-6 órát dolgozott a gép egy 2 órás video transcodingon :D

nov. 20. 22:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Türelem kérdése az egész. Amúgy szerintem mindkettő (CPU+GPU) szükséges, nyilván sok tényezőtől függ a dolog.
nov. 21. 10:23
 5/8 A kérdező kommentje:

Bocs a pocit elírtam, AMD A10-PRO-8770 ,RAMOM 16GB,És IGEN SSD-ém van

De ebbe a foglalatba beletudok egy Ryzen 5 1600 AE vagy, Ryzen 5 3400G processzort is rakni

Nem tudom mennyivel lenne jobb, amúgy nem érzem lassúnak a gépet

nov. 21. 19:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem lehúzni akarom,de ennek a procinak a nettó teljesítménye kb fele annak amit a laptopokban lévő 4gen i7-ek tudtak, 10 éve...

Szerintem kicsit küszködős lesz,de próbáld meg. Ha nem nagy projectekkel dolgozol a videóknál és csinálsz proxy fileokat akkor még akár egész használható is tud lenni.

Ha komolyabb teljesítmény kell akkor legalább egy Ryzen5 3600-Ryzen 7 3700X és egy videókártya ajánlott.

nov. 21. 22:51
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem húzod le, mert építő jellegű a kritikád, tudtam hogy, nem maji cuc ez a proci,de nem gondoltam volna hogy ilyen régi

Ha már Ryzen van amelyikben van GPU is valamelyikben nincs, melyik a jobb, illetve mi az előnye ha van?

nov. 22. 17:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezzel nem is az a gond, hogy régi hanem hogy ez volt a belépő szint a kínálatban, gyakorlatilag a leggyengébb modell. Abba a szegmensbe ahova ezt szánták anno oda tőkéletes, de ezzeknek nem a videovágás volt a célterülete. Egy ezzel egyilkorú Ryzen 7 1800X pl már egy más világ :)

Az előnye, hogy nem kell mellé videókártyát raknod. Ha nem játszol akkor általában felesleges a plusz videokártya, elég az integrált is.

Van némi egyéb belső eltérés is az AM4-es igps és igp nélküli procik között, de általános használatnál ezek nem lényegesek.

Videoszerkesztésnél az intel integrál videói előnyösebbek, mert egy rakás extra cuccot támogatnak pluszban, amit az AMD integrált videói nem, viszont amatőr felhasználásnál ez sem fontos szempont.

nov. 22. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!