Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gigabyte videokártyákról...

Gigabyte videokártyákról vélemény?

Figyelt kérdés

4070 ti super windforce max

Hűtés

Zaj

Teljesítmény

Mennyivel rosszabb mint például egy Asus tuf

nov. 19. 08:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Jó kártya.

3 ventis,nagy borda, ezért nem hangos a hűtés. Átlagban 65 fok körül mozog,ami teljesen jó. És olcsóbb,mint a TUF. Az Asusnál leginkább a nevet kell megfizetni.

nov. 19. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Korábban Gigabyte kártyám volt. GTX660, 11 évvel ezelőtt vettem. 2 ventillátoros. Soha semmilyen probléma nem volt vele 2 hónapja cseréltem le, de mindig is odafigyeltem hogy pormentes legyen illetve a hűtőpasztát legalább évente cseréltem.

RTX kártyák nagyobb odafigyelést igényelnek, mert magasabb hőmérsékleten működnek. Tehát lehet Gigabyte, Asus, MSI... ha nem cseréled a thermal pad-eket alul felül és a hűtőpasztát legalább évente, nem fogja bírni sokáig főleg ha még húzod is a kártyát.

Részemről az összes márka megbízható... sőt láttam valahol statisztikát amit egy szerviz készített, hogy a Palit, Gainward kártyákat küldik vissza legkevesebbszer.

[link]

nov. 19. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Gigának nem sikerült jól a 4070 Ti széria, kerüld el. Ha jót akarsz olcsón, akkor Palit GameRock.
nov. 19. 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát ez a statiszka dolog sem egyértelmű. Nem ártana figyelembe venni,hogy melyik modellből mennyit adtak el. Nyilván több a meghibásodási arány azoknál a gyártóknál,akik több százezres nagyságrendben adják el a terméket,mint mondjuk akik pár tízezer db-ot.
nov. 19. 11:59
 5/6 anonim ***** válasza:

4-es nyilván nem olyan hülyék, hogy na az arányt mondanák :D

Márpedig a statisztika pont arról szól, hogy az eladottaknak hány százaléka került vissza az adott márkából.

Mint írtam szerintem mindegyik márka jó, csak karban kell tartani a GPU-t.

Előfordulnak szériahibák, amiért nem biztos hogy a gyártó tehet, ilyen pl az RTX 20-as széria ahol a Micron 2018-as GDDR chipjei hibásak voltak. Erről nem sokat tehet az ASUS, Gigabyte, MSI stb. akik csak összerakták a kártyát úgy ahogy kell.

nov. 19. 16:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Én mindig asus strix vga-t veszek de most először gigabyte 4080-ra esett a választás mert megjelenéskor csak az volt elérhető és nem akartam heteket várni az asusra, teljesen megvagyok vele elégedve

egyébként az asus rtx 2080-am elkezdett "ciripelni" (whine coil) ~2 év után, ha ez nem fog akkor váltok gigabyte-ra

nov. 24. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!