Hogy tudnám kikapcsolni az integrált grafikát? Vagy minimum MB-re levenni?
Feladatkezelőben 15,3GB használható a 16GB-ből
Ryzen proci amiben van 7xxM valami GPU is, amit sosem használok és nem is akarok. Dedikált grafikus kártyán (RTX4060 mobile) nem tud mindig futni? Minek veszi el a memóriát ha nem kell az nekem?
Ha veszel egy 1GB ram modult és beteszed akkor több is lesz mint 16... 😆
cél megvalósítva
Bios-ban letiltod az IGPU-t. Mondjuk utána az asztalt is a dgpu számolja brutális fogyasztással. Elvileg párhuzamosan működnek, ha nincs komoly feladat akkor az igp dolgozik minimális fogyasztással, ha komoly feladat van azt a dgpu számolja.
Inkább upgrade 2*16GB-re.
AMD cpu esetén (akár asztali gépen is) mutathatnátok erről egy bios képernyőmentést..
Intel esetén tudom egyszerű..
Inkább csak csökkenthető az iGPU memóriafoglalása:
BIOS > Advanced > UMA Frame Buffer Size = 64MB - 2048MB
#5 Gigabyte Aorus b550-es AM4 lapban 3 opció van igpu-ra.
Enabled
Disabled
Forced
A Windows hibátlanul kezeli párhuzamosan a két kártyát. Egy kattintással ki-be lehet kapcsolni. Ettől egyszerűbben az Intel sem tudja.
Mi nem használjuk, csak az új kártyán 1 HDMI volt és a még nem jött meg az átalakító kb 1 hétig így volt használva.
Furcsa, hogy senkinek nem szúrt szemet az RTX4060 obile...
Laptopban nem tudod kikapcsolni az integrált grafikát, mert a dedikált videókártya képe az integrált grafikán keresztül kerül megjelenítésre. Ha kikapcsolod az integráltat valahogy akkor többet nem lesz megjelenített képed.
#8:
6-os hozzászólásban írtam, hogy inkább csak csökkenthető a VRAM mennyisége az "UMA Frame Buffer Size"-nál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!