No signal. VGA hiba?
A napokban jött meg az új VGA-m, kezdésnek feltettem a gépre az AC4-et, és mikor játszok vele (mind egy mennyi időt, akár 30 percet, akár egész nap ki se lépek), de amikor kilépek, vagy leteszem tálcára a játékot, hogy nézzek egy hőfokot, 10-20m másodperc, elmegy a kép és VGA no signal. És csak a játéknál figyeltem meg, ezt mikor kilépek belőle, vagy leteszem tálcára. Lehet, hogy játék hiba ? Vagy op. rendszer ? Vagy VGA ? De azaz érdekes, hogy nem mindig ma pl. nem csinálta ezt, egyik nap 8-szor is eljátszotta, valamikor csak 2-szer. És már mindent próbáltam, másik Windows-ot raktam fel, kiszedtem a kártyát újra beletettem megmozgattam az alkatrészeket, elvileg a monitor is jó, a hőfokok is rendben vannak.
Szóval a segítségeteket próbálom kérni, másnál is jelentkezett már ez a probléma, vagy láttátok már ?
Amúgy a játék nem eredeti, lehet rossz a crack, vírusos és az szórakozik ?
A segítséget előre is köszönöm !!
Egy két dolgot próbálj meg.
Biosban kapcsold ki a speedstep-et ha van ilyen.
Windows energiatakarékosságnál cpu 100%-on.
VGA energia t. kikapcs.
Monitor kikapcsolása soha.
Bár nem tudom milyen gépről van szó.
Spec:
CPU: Intel i7-4770K
VGA: Asus GTX 770 OC
Alaplap: Asus Maximus VI Hero
RAM: Corsair Dominator Platinum 8GB 1600MHz
Táp: EVGA SuperNOVA NEX650G
Ház: CM Storm Trooper Stryker
Megnéztem őket. Igazából külön ilyen, hogy VGA meg CPU energia takarékosság nem találtam. De a Vezérlőpultban kikapcsoltam minden energia takarékos dolgot és a teljesítményt pipáltam ki.
BIOS-ban meg olyat találtam, hogy:
Enhanced Intel SpeedStep Technology: Enabled
CPU Turbo Mood: Enabled
Azt azért leírom, hogy alap hűtőm van és a CPU órajelére 3900MHz ír..Ez a Turbo Mood miatt van ? Mert alapból 3500MHz-es és nem akarom, hogy alap hűtővel húzva legyen, mert a végén valami baja lesz, majd később víz hűtéssel.
Szóval kikapcsoljam mind a kettőt ?
Enhanced Intel SpeedStep Technology csak ezt.
Igy nem veszi vissza a frekit tétlenség alatt.
Ezek csak ötletek.
A GPU-nál az energia sémád speciális beállításainál tudod megnézni.
És a CPU-nak nem lesz baja, ha bekapcsolva hagyom azt a Turbo Mood-ot ? Csak mivel gyári hűtőm van.
+ még 1 kérdés: A RAM-om 1600MHz-es, de még is csak 1333-nak ismeri fel és mikor átállítom BIOS-ban és újra indul, Magától visszaállítja Auto-ra és újra csak 1333MHz-et ír. Ezt valahogy lehet orvosolni ?
+ észre vettem, hogy mikor bekapcsolom a gépet/újraindítom még mielőtt kiírná, hogy Üdvözöljük/Bejelentkezés előtte is ír egy VGA no signal-t pedig ott nem szokott.
Amúgy köszönöm az eddigi segítséget, amiket mondtál azokat beállítottam.
Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
Biosban ram manuál és állíts be az xmp profilt és átvált 1600Mhz-re.
Mivel van összekötve a monitorod?
DVI,HDMI?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!