Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Azt olvastam valahol, hogy az...

Azt olvastam valahol, hogy az AM3+ foglalat haldoklik és az FM2+ az új alternatíva. Kinek mi a véleménye és tapasztalata?

Figyelt kérdés
Namármost én nem díjazom az egy chipre ültetett CPU+VGA=APU elméletet, de szeretnék egy 8 magos processzort, az meg csak AM3+ra van.

2013. szept. 17. 09:57
1 2 3 4 5
 21/47 anti paladin ***** válasza:

Mac-kel menőzni prosztóság és ha le nem is tagadom de nem villogok vele, nem azért van. Maga a vas szerintem nem éri meg a felárat viszont az os x-ért oda vagyok és vissza, kényelmes, szanaszét optimalizált. Annyira, hogy ha nem muszáj, nem is állnék vissza win-re.

Nekem fontosabb az alacsony zajszint mint a teljesítmény, így inkább vennék a8-at, a10-et, 4-8 giga rammal, dvga nélkül, bivaly hűtéssel, valami olyan vinyóval aminek nem 1-2év a garija. Alaplapot nem tudom, fórumot kell bújni előtte (nekem legalábbis). Ha belefér, ssd-t is vennék. Még nem volt ugyan de aki nem firmwire hibás darabot fogott ki, áradozott róla.

Ha meg teljesítmény kellene, tisztáznám mire kell és annak függvényében fx-et vagy i5-öt vennék.

Ha meg a pénz nem akadály, maradnék az apple-nél az undorító hozzáállásukkal a júzerek fel is.

2013. szept. 19. 11:36
 22/47 anti paladin ***** válasza:
Ha pedig van időm/lehetőségem kivárni, megvárnám azért a kaverit, hátha lépnek előre valamit cpu fronton.
2013. szept. 19. 11:38
 23/47 Clairvoyant ***** válasza:

Azért "bíbelődök" a 4770-essel, mert a single thread teljesítménye jobb annyival, hogy nekem megérje az árkülönbséget (a stúdiós programom igencsak igényli a single thread sebességet, a különbség pedig, ahogy írtam is, 50%-os, ami számottevő) :) A multi thread és memóriakezelése szintén jobb, erre írtam az első kommenteim egyikében, hogy inkább legyen egy kiforrott 4 magosom, mint egy gyerekcipőben járó 8 magos :)

Aztán a VGA-val kapcs: fontos az FPS egy bizonyos szintig... van az a pont (diminishing return, szép magyarosan :D), amikor FPSenként már többet fizetsz, mint amennyira az a hasznodra válik. Tipikus telítettségi pont helyzet - ha szereted a rakott krumplit, akkor sem fogsz megenni belőle 5 tányérral, csak azért, mert megteheted.. de egy bizonyos fokig igenis "szükséged van rá" :)

A 3GB pedig egy kis előre gondolkozás eredménye, ahogy olvastam, következő év elejétől egyre több program fogja igényelni a 2nél több GB memóriát, ha pedig ténylegesen kihasználják, akkor az Nvidia hátrányban van - vagy mert kevés a 2gb, vagy mert nem tudod kifizetni a túlárazott 4gb-t.

Való igaz, hogy a játékok egy részét kifejezetten nvidiára fejlesztik (jellemző a physx kihasználás), másokat meg kimondottan ATIra :) Az év blockbusterének ígérkező Battlefield 4 pl. elvileg 3gbos ATIra készül.

Az AsRock ugyanazért nem járható út nálam, amiért nem veszek Toshiba vinyót: túl sokat dobtam ki belőle, és elhiszem, hogy rengeteget fejlődtek, de már megvannak a rossz reflexeim. Ilyen áraknál már inkább biztosra próbál menni az ember, GigaByte lapokban pedig még sosem csalódtam... ráadásul tetszik az USB rendszerük (nem száll el mindegyik, ha egy tönkremegy), én elég sok dolgot arról működtetek.

Az új adathordozó tervével kapcsolatos cikket amint megtalálom, berakom, kb 2 hete olvashattam, de nem sok minden maradt meg belőle - ahogy írtam, engem már a Blue Ray sem hoz lázba, és hát 10 év alatt amúgy sem sikerült azt elérnie, mint előtte a DVDnek.

A RAM érdekes kérdés, pont most készülök kompromisszumot kötni saját magammal :) Mert a "nem tuning" (H szériás) alaplapokba általában nem megy 1600asnál gyorsabb, a Z szériát meg nem használom ki proci szinten... elvileg olyan igazán észrevehető különbség amúgy sincs. A 2133 tudtommal a 2100 OCnak megfelel. Ami érdekes, de nem találtam még róla semmit, az az, hogy pl. a 8350es procihoz 1866os ramot ajánlanak, míg azonos kategóriájú intelhez 1600asat. Valahogy az AMDhez mindig "nem kerek" órajelű ramot rendelnek, de nem tudom, van e jelentősége, vagy csak véletlen :)

Ha őszinte akarok lenni, 1600 mhz rengeteg dologra elég, afelett csak kifejezetten munka miatt vennék (vettem).

Egyébként fonák dolog, hogy a stúdiózáshoz jobb lenne egy MAC (biztonság szempontjából) de ennyi pénzért inkább már kockáztatok :P

2013. szept. 19. 14:29
 24/47 Clairvoyant ***** válasza:

[link]

Egy kis gyors érdekesség :)

2013. szept. 19. 14:45
 25/47 A kérdező kommentje:

anti paladin Mac-összefoglalója nagyon ellentmondásos, nem tudom eldönteni, hogy most imádja, vagy utálja? Esetleg úgy van vele, mint a férfiak a nőkkel: "se vele, se nélküle" :-) ...hogyan álnak a userek-hez??? A Macről csak annyit tudok, hogy talán itt kell megemlíteni Steve Jobs nevét is, és ezek a figurák Wozniakkal (aki a valódi agy) elsősorban a külcsinre mentek, azaz hajaznak a kinézetre, a megjelenésre, meg a szőke nőkre... :-)

---------------------------

A "bíbelődő" szót nem negatív értelemben értettem, hanem úgy, hogy Te még annál is sokkal jobb CPU-t akarsz, mint amiből én kiindultam... :-) Nagyon jókat írsz, csak az a baj, hogyha így állunk neki a dolgoknak, akkor sohasem veszünk gépet, mert fél év múlva már 3GiB GDR sem lesz elég, csak 6 aztán az sem már mert 16... :-) Szóval meg kéne találni azt a pontot, amikor érdemes beruházni egy új gépre...

Amiket írsz abból kiderül, hogy ATi-párty vagy, ezt tiszteletben is tartom, sőt köszönöm, hogy az AsRock alaplapról lebeszéltél, bár a jelenlegi DualBIOS-os Gigabyte-om is csinált néha érdekes dolgokat, de az tény, hogy eddig nem ment tönkre... :-)

A Blu-Ray engem kb 4 évvel ezelőtt hozott lázba, mára már elérhető árkategóriába át is ment, de ami azután jön azt is követi majd más, Te mondtad, hogy a mai technológiát nehéz utolérni... :-)

Jelenlegi Phenom processzorom mellett 800MHz-es Gail Dragon RAM-ok mennek, tehát ez éppen páros szám... ...hiába na különcködöm... :-)

Ezt a Mac-es hisztériát sohasem fogom megérteni...

Mellesleg Te zenész vagy, vagy csak szereted hallgatni a zenéket?

2013. szept. 19. 14:54
 26/47 Clairvoyant ***** válasza:

Szerintem mindig akkor érdemes beruháznod egy gépre, amikor a saját igényeidet már nem tudod vele kielégíteni :) Nekem például nem olyan "ősrégi" a gépem, hogy nagyon újítanom kéne, bizonyos dolgok miatt most mégis meglépem - ha nem szólna közbe az élet, még 1-2 évig maradna a mostani konfig (ami AM3 központú). Azt a szemléletet sosem tudtam magamévá tenni, hogy mindig aktuális dolgok kerüljenek a rendszerbe, egyrészt mert hosszú távon derül ki a hatásuk/értékük, másrészt a pénz sem mindig jön be úgy, hogy gyorsan tudjak újítani.

Videókártyában valóban ATI párti vagyok egy ideje, a legutolsó nVidiám egy 6600 GT volt, amit imádtam :) Sőt, a mai napig aktív használatban van. :P Elismerem a high end nVidiák teljesítményét, csak nem feltétlenül tartok rá igényt.

Érdekes kérdés, hogy zenész vagyok-e... külső szemmel igen, több mint 20 éve játszom hangszereken, az ötleteim kidolgozásához használom a rendszeremet, de csak a saját szórakozásomra :) Ez egy költséges hobbi, de az ember életében az érdeklődési körök jönnek és mennek - ami megmarad, az úgyis egész életre szól, abba érdemes belefektetni.

Tehát nem, professzionális értelemben nem vagyok zenész, aki ebből és ennek él kizárólagosan.

2013. szept. 19. 15:12
 27/47 Clairvoyant ***** válasza:
A Mac hisztéria bizonyos fokig valóban egy felfújt dolog, hiszen a brandet fizeted meg legalább 30%ban, de az OS-e nagyon jó, és százszor stabilabb, mint egy PC. Amikor nem engedhetsz meg magadnak adatvesztést, vírust, stb, akkor nagyon jól jön, de így kifejezetten munkagépnek használnám csak. Ráadásul rengeteg stúdiós program csak Macre jön ki, ami miatt nagyon haragszom rájuk :( ;)
2013. szept. 19. 15:15
 28/47 Clairvoyant ***** válasza:

Az új optikai adattárról (kicsit rosszul emlékszem a 2 hétre...):

A sony és a panasonic szövetkezett, hogy 2015 elején piacra dobhassanak egy 300 GB kapacitású lemezcsoportot, amivel telíteni akarják az átlag felhasználók piacát.

[link]

2013. szept. 19. 15:23
 29/47 anti paladin ***** válasza:

Pedig egyszerű. :) A hardver maga mezei pc és az összeszerelés minősége nem éri meg a felárat. Viszont az os x maga egy iszonyatosan jól eltalált rendszer ami mellett az összes win elbújhat mindenféle szempontból. Nem a kinézetre gondolok, hanem a használhatóságára, sokkal kézreállóbbnak találom. És ugye nem lehet csak úgy bármire felrakni, hackintosban meg egyszerűen nem bízom, ki tudja milyen backdoorok vannak benne (a jelenlegi munkagép is).

Összegezve: csak akkor vennék mac-et ha kőgazdag lennék (vagy használtan találnék valamit megbízható forrásból, relatíve olcsón), mert amíg egy imac újonnan 400e, addig pc mert abból a pénzből erősebb gépet rakok össze.

Az meg, hogy nem szoktam említeni külön, arra vonatkozik, hogy sokan egyből más szemmel néznek rám (tapasztalat) amit nem szeretek mert egyfelől nem az én érdemem a megléte másfelől az anyagiakkal villogást rühellem és szinte ösztönből megkapja tőlem az illető a passzív agressziót.

Gyártói hozzáállás? Nemrég volt pár botrány, pl. az iphonex ahol a kijelzők elszineződtek kézbevételkor és az alma szerint a juzerek fogták rosszul, gyenge wifik ahol az alma jópár hónapig megint a felhasználókra kente amíg nagy nehezen beismerték, hogy ők csinálták rosszul ill. nemrég volt egy cikk, hogy valamelyik imac-nél az mxm-es radeonok-nál egy évig tartott amíg elismerték, hogy tervezési/gyártási hiba miatt esik szét a rendszer.

2013. szept. 19. 15:48
 30/47 anti paladin ***** válasza:

Még jobban összegezve: :)

A alma mint márka totál hidegen hagy, ellenben az os x-et imádom, azt viszont nem lehet bármire telepíteni, sőt, azaz kényszerhelyzetben leszek a következő gép vásárláskor, emiatt tűnhet ellentmondásosnak a hozzászólásom.

Egyébként van egy tippem, hogy amd miért használ 1866-os "fsb"-t (nem tudom a pontos nevét) fx-nél is. Nem emlékszem mennyire volt/lehetett párhuzamos a llano és a bulldozer fejlesztése de nagyon valószínű, hogy a jövőre gondolva eleve csak egyféle memória vezérlőben gondolkodtak a költségek csökkentése végett és mivel apu-nak eleve kell a nagy sávszél, valszeg egyszerűbb volt mindenhol a magasabb órajelű vezérlőt használni, már csak a nagyon hasonló (ugyanolyan?) felépítés miatt is.

2013. szept. 19. 15:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!