LGA 1155 vagy LGA 2011?
Az LGA 2011 az Intel felső kategóriás platformja 4 csatornás 256 bites memória vezérlő az egyik fő jellemzője. Illetve csak méregdrága i7 -es procikat vehetsz bele. Szerintem tök gazdaságtalan, rossz/értékkel. Inkább a milliomosok meg a tunningb*zik játékszere. És nem valószínű, hogy lesznek még hozzá processzorok.
Az LGA1155 már régebbi motoros 2 csatornás memória vezérlővel. Lehet kapni bele a legolcsóbb 10 ezer forint alatti Celeron -tól a drága i7 -ig procikat. Nekem is ilyen van egy i5 -ös Ivy Bridge -es procival. Bőven elég játékra szerintem. Szintén nem tartom valószínűnek, hogy lesznek még rá procik, bár ki tudja.
Az LGA1150 az Intel legújabb platformja, nagyobb teljesítmény és kisebb fogyasztás jellemzi. Szintén 2 csatornás merevlemezvezérlővel. Ezzel vezette be az Intel a Haswell platformját. Ehhez sincsenek még alsó és alsó-közép kategóriás procik (Celeron, Pentium, i3). 100% hogy lesznek még hozzá procik az összes árkategóriában. Játékra szerintem ez a legjobb vétel.
Ez persze csak egy nagyon alap elemzés volt, bővebb infókért guglizz rá!
Várható? 1155-re majdnem biztos, hogy nem.
Most jött ki a LGA-1150.
Hogy ebbe érkezik-e később újabb processzor-generáció?
Vagy igen, vagy nem.
Annak idején az LGA-1156-ba sem érkezett.
#3 Bocsánat, ha tévedek de az IPON-on LGA-1150-be - ha Celeron nem is - de Pentium és i3 kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!