Miért fél mindenki az olcsó, noname tápoktól?
Figyelt kérdés
Csak mert van egy ismerősöm, akinek van egy kb. 9 éves gépe, Codegen táppal és még mindig megy a gép, semmi baja.2013. júl. 1. 16:26
1/6 anonim válasza:
Igen, ez egy eset. De ott van még a több ezer eset, amikor szétba***a a gépet a codegen táp...
2/6 anonim válasza:
régi codegen tápok közt még voltak minőségiek
3/6 A kérdező kommentje:
Testvérem gépébe 3 éve van lc-power táp. Én pedig 2 évig használtam deer tápot. (Amíg nem kellett nagyobb teljesítményű)
2013. júl. 1. 16:30
4/6 anonim válasza:
Azért, mert az olcsó noname tápok használata veszélyes. Rossz a hatásfokuk, a mesébe sem adják le a névleges kimeneti teljesítményüket, nem tartják a szabványban rögzített feszültség és áramértékeket, rosszul reagálnak a hálózat zavaraira. Az alkatrészeket többnyire egy kis biztonsági ráhagyással tervezik, ezért egy ilyen rossz minőségű táp is el tud hajtani egy gépet, akár huzamosabb ideig is, de nem éri meg kockáztatni. Ha jön gy túlfeszültség, vagy tönkremegy a táp, az egész gépedet viheti magával, míg egy jó minőségű sokkal jobb védelmet nyújt.
5/6 anonim válasza:
"Testvérem gépébe 3 éve van lc-power táp."
Az én testvérem gépét meg pont egy Codegen nyírta ki.
6/6 P.O.C. válasza:
"Miért fél mindenki az olcsó, noname tápoktól?"
Azért, mert most már nem 100%-osan hülyék az emberek.
Rájöttek ugyanis, hogy ha kiperkálnak 100 ezret gépre, akkor ne már azon az újabb 5-6 ezer forinton múljon annak megbízhatósága, amiért minőségi tápot vesznek tele sok védelmi elektronikával.
Számtech boltba dolgozok, sokkal több döglött gépet látok púpos kondikkal, amiket gagyi táppal hajtanak, mint minőségi táp esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!