Valaki nagyon szépen kérem segítene?
Sziasztok, nagyon el vagyok keseredve mert csak a baj van a gépemmel.
Még tavaly vettem:
fx 6100
4gb ram
asrock 960gm/u3s3 fx
hd 7850 oc
És, megvettem a bf3at, de élvezhetetlen volt mert mindig laggolt, aztán kiderült hogy szektorhibás volt a hdd-m, és gondoltam ez volt a gond. Most hogy kicserélték, úgyanúgy laggolgatok, egyszerűen már nem tudok mit csinálni, nem tudok mire gondolni ? én arra gondoltam hogy lehet amiatt nem szűnt meg, hogy egy the piratebay-es, win7et töltöttem le, most leszedtem egyet ncore-ról, felraktam, csak idő mire felmegy a bf3 is... Szerintetek mi lehet a baj ? Processzor ? Alaplap? Ram? Ezeket hogyan tudom leellenőrizni ? És olyan van hogy processzor driver ? Mert a videókártyából a legfrissebb driver vant fent. Kérlek segítsetek !
Nem nagyon világos ez a táblázat. Megnéznéd nekem, 2597 pontot adott. Most felraktam a bf3at, és miközben játszottam folyamatosan figyeltem a cpu , ram, videókártya, kihasználtságát és hőmérsékletét. A videókártya 55 fok körül volt, a processzor 60 fok körül. Ezek szerint nem a hűtéssleelvan gond, vagyis én így gondolom.
Viszont érdekes dolog, mert, elmentem bf3ban, az adott pálya egyik végébe ahol senki sincsen, egy zárt térbe, és megy olyan 55-60 fps-el, ekkor 60-70%ot ír a cpu kihasználtságra, majd egyszercsak belaggol, kb 3-5 mp-re, és ekkor mindig ugrik 15-20%ot a cpu kihasználtság, majd amikor ismét felmegy 60 fps-re és visszaáll 60-70%os kihasználtságra.
Ezek szerint a cpu a ludas ?
Ehhez az egészhez köze lehet az hogy, letöltöttem az aida 64 extreme editiont, és amikor a memória és gyorsítótár teszt-re megyek, akkor az L2 cache másolásánál és a L3 cache olvasásánál és az L3 cache másolásánál is MINDIG megakad, olyan minimum 20 mp-re de annál szerintem sokkal többre, utána továbbmegy, és máshol már nem nagyon gondolkozik. ui.: a ram kihasználtság játék közben a 4gb-ből, 3gb körül szokott lenni.
szerintem nézed meg a feladatkezelőben ,hogy mindegyik mag be van-e állítva
ezt így tudod megnézni:
rámész a feladatkezelőben a folyamatokra és az összes felhasználó folyamatainak a megjelenítésére , kikeresed a bf3 nak a folyamatát jobb klikk affinitás beállítása és az összes mag legyen kipipálva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!