Milyen routert vegyek?
Jelenleg egy TP-Link TL-WR1043ND típusú routerem van, de már nagyon elegem van belőle.
Ma jött el az a pillanat, amikor teljesen megelégeltem a szoftveres és/vagy hardveres hibáit, és úgy döntöttem, hogy lecserélem.
Mit vegyek helyette?
Elvárásaim:
-mindenek előtt stabil, megbízható működés.
-legalább 2 gigabites LAN port.
-gigabites WAN port.
-nagy hatótávolságú WiFi.
-teljesítmény: ne omoljon össze, ha több eszköz is folyamatosan nagy mennyiségű adatot forgalmaz, akár LANon, akár WANon.
Elsősorban saját tapasztalatból származó javaslatokat kérnék.
Annyit tudok,hogy én routerboardost veszek legközelebb. Még nem tudom melyiket,de nagyon jó szoftver van rajtuk (mikrotik) . Egyik hálózatépítő ismerősöm ajánlotta és otthon ő is ilyet használ.Egyedi szabályok állíthatók fel szűrésre és ipari célú a hardver is ,ez mondjuk az egyszerű dobozán is látszik.
A wifi hatótáv meg antennával növelhető, a lényeg legyen rajta külső antenna csati.
Itt kapni ilyeneket.
Rakj rá egy értelmes szoftvert (OpenWrt), az ingyen van és elég valószínű, hogy egy csomó problémádat megoldja (ha nem mindet).
P.O.C.: adok neki egy eélyt.
Vazeratti: mi bajod a gigabites WAN porttal?
Na, felmászott az OpenWrt.
Úgy tűnik, hogy ez sem oldja meg a gondokat, hardveres probléma lesz.
Továbbra is aktuális tehát a kérdés: mit vegyek helyette?
Hát én továbbra is TP-LINK -et tudok ajánlani, konkrétan a TP-LINK TL-WDR3600 -et. Más gyártók megfizethető áron, nem nagyon tartanak a tiédhez hasonló tudású router -t (kivéve talán a Tenda, de ezt még bottal se piszkálnám)
Azt meg nem tudom, hogy neked árban meddig férne bele.
Lehet megérné gariztatni a 1043ND-t is, nekem is ilyenem van, semmi baj nincs vele pedig torrent klienst és ftp szervert is futtatok rajta Openwrt -vel.
Sajnos már lejárt a garancia.
Köszi a tippeket.
Erre 5 év cseregarancia van, de összesen nincs ennyi ideje forgalomban ez a típus. Ha olyan hulladék helyről vetted, ami csak 1 évet vállat rá, próbáld meg a magyarországi disztribútornál gariztatni, számla/blokk és garjegy másolat szükséges. (Természetesen az OpenWrt -t szedd le róla és rakd vissza a gyári firmware -t.)
Ó köszi!
Úgy emlékeztem, hogy 3 év garancia van rá.
A papírjai elvileg megvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!