Milyen routert vegyek, ami media serverként is használható?
Jól mondja az első. 20 eFt alatt amúgy is csak olyat kapsz, amit csak Media szervernek tudsz használni. A P2P és egyéb letöltések számítógép nélkül csak akkor mennek rajta ha okosítod valamilyen alternatív firmware -el.
Nekem pl. egy TP-Link TL-WR1043ND -m van okosítva OpenWRT -vel. Rengeteget kínlódtam vele mire többé kevésbé stabil torrentezős routert faragtam belőle. Ráadásul a rákötött külső vinyót kénytelen voltam linux fájlrendszerűvé konvertálni, másképp feszt újraindult a router ha már egy pici terhelést kapott. Ezzel viszont elvesztettem a mobil funcióját, hiszen nem tudok minden ismerősömnél linux fájlrendszer olvasót telepíteni a Windows -os gépükre. Az i/o sebesség is kész horror Mindössze 4000 kilobyte/s -al tudok írni és 8000 kilobyte/s -al tudok róla olvasni. Ehhez képest a NAS -okon ezeknek több mint tízszeresére számíthatsz. Ráadásul a legtöbb NAS -on már alapból van torrent kliens, nem kell a garit kockáztatnod miatta.
Amúgy az olyan routerek amik gyárilag tudják a torrentet olyan 30-nál kezdődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!