Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért célszerűbb 2 partíció 1...

Miért célszerűbb 2 partíció 1 helyett?

Figyelt kérdés

500 gigás vinyóm van(32mb,7200 fordulat)...

-Csináljak 2 partíciót(az lesz akkor a c emg a d?),egyikre(a kisebbre) teszem a op.rendszert a másik meg megmarad a többi cuccra(játék,zene film stb)?

-Milyen arányban legyen a 2 partíció? 100giga-400giga?

2013. ápr. 17. 16:46
 1/10 anonim ***** válasza:

> Miért célszerűbb 2 partíció 1 helyett?

Például akkor jó a két külön partíció, amikor valamivel olyan szinten elb*szod az operációs rendszered, hogy már nem lehet vele mit kezdeni, újra kell telepíteni, viszont az adataidról nincs friss biztonsági mentés. Ha az adataid az operációs rendszer partícióján vannak, akkor sz*pás van.

> -Milyen arányban legyen a 2 partíció? 100giga-400giga?

Így jó lesz.

2013. ápr. 17. 17:01
 2/10 A kérdező kommentje:

köszi :)

És win7 telepítésénél teljesen új hdd-vel,gondolom 1-2 perc 2 partíciót csinálni,és ott be tudom állítani,hogy melyik mekkora méretű legyen és utána arra kattintva rakja fel rá a rendszert?

2013. ápr. 17. 17:04
 3/10 belapus ***** válasza:

Az adataidat feltétlenül érdemes másik partíción tárolni.

A 100 giga az op. rendszernek, egész kényelmes.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__3..

2013. ápr. 17. 17:04
 4/10 anonim ***** válasza:

én egy particióval használom évek óta a gépet,

soha nem tartunk értéket (filmet,zenét,képeket) a gépen,hanem kiteszem egy 1 terás külső vinyóra amiket megakarok őrizni,

így ha bármi éri a szgépet ,csak újratelepítem a wint ,és megyünk tovább,

ugyanaz a játék,mint a személyautóval,abban sem tartunk -tárolunk értéket,forgalmit,laptopot,mert ha pl ellopják ,nincs olyan nagy a kár,

2013. ápr. 17. 17:05
 5/10 A kérdező kommentje:

igazából én sem tárolok értéket a gépen csak játékra kell meg netezésre...

De gondolom lassabb nem lesz az adatfeldolgozás ha az 500giga mind 1 helyen van?

2013. ápr. 17. 17:09
 6/10 P.O.C. ***** válasza:
100%

"Miért célszerűbb 2 partíció 1 helyett?"

Ha menthetetlenül elszáll a rendszer, és ha nem akarsz magaddal kib*szni, akkor tiszta telepítést kell csinálni. Az pedig a rendszer partíció formázásával jár. De ha az adataidat egy másik partíción tárolod, akkor nem kell nagy feneket keríteni az adatmentésnek. Ami esetleg mégis a rendszer partíción maradt, azt valamilyen live rendszer segítségével (Pl. Hiren's Boot CD) átmásolod a D -re. És már mehet is az újratelepítés.

Hogyha viszont csak egy partíciód van, ezt nem tudod kivitelezni, és fájhat a fejed, hogy mit csinál több száz gigányi adattal így hirtelen. Persze megteheted, hogy nem tiszta telepítéssel (formázás nélkül) rakod fel a wint, de az olyan mint ha nem is csináltál volna semmit, mert egy csomó szemét marad utána és nem lesz a rendszer olyan fitt, mint egy tiszta telepítés után hogy a töredezett vinyóról már ne is beszéljünk.

Tehát a fő szempont a több partíció mellett, az adataid elkülönítése az operációs rendszertől.

És jól érzed a 100/400 GB -os arány jó, ha a kisebbikre raksz rendszert.

2013. ápr. 17. 17:11
 7/10 A kérdező kommentje:
és akkor a 100giga lesz a C meghajtó a 400 meg a D?
2013. ápr. 17. 17:13
 8/10 P.O.C. ***** válasza:
Igen
2013. ápr. 17. 17:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
#4: "az embereket két osztályba oszthatjuk: akinek veszett már el adata, és akinek majd ezután fog."
2013. ápr. 17. 17:22
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Vazi megint jól mondja. Előbb utóbb mindenki így jár. Én meg amondó vagyok, hogy inkább egy belső vinyó, mint egy külső, mert naponta van 1-2 olyan kérdés, hogy a külső vinyót nem látja, formázná és egyéb nyalánkságok. Ezért jó a 2 partíció...
2013. ápr. 17. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!