Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a külső HDD-n (USB-s) több...

Ha a külső HDD-n (USB-s) több partíció van, miért nem látom az összeset rajta a BIOS-ban?

Figyelt kérdés
Egynek veszi az egész HDD-t és nem tudok róla Windowst telepíteni így. DISKPART-ban a listázáskor is összesíti az eszköz tárhelyét és egy partíciónak mutatja. Nemhogy nem tudok róla telepíteni, de rá sem tudok, mert akkor formáznom kellene és elmennének az adataim... Nem tud valaki valami megoldást? (Azt tudom, hogy új eszközt is vehetek (: )

2013. ápr. 15. 20:10
 1/9 anonim ***** válasza:
a sima HDD-ket is egynek látod
2013. ápr. 15. 20:17
 2/9 anonim ***** válasza:
GParted live CD-ről bootolva nézd meg. A windows partíciókezelése egy rakat kaki.
2013. ápr. 15. 20:17
 3/9 tamasoft ***** válasza:
Nincs benne a kérdésbe, ezért megkérdezem, hogy eddig működött? Tudtál róla telepíteni valamikor már ezzel a módszerrel?
2013. ápr. 15. 20:20
 4/9 lindmayer ***** válasza:

a windowsnak semmi köze, hogy a bios milyen merevlemezt\partíciót lát

ha van 4 gigás pendrive-od rá teheted a win7 telepítőlemezét, és akkor usb-ről bootolhatsz; vagy csak simán kiírod lemezre az oprendszert

2013. ápr. 15. 20:33
 5/9 anonim ***** válasza:

"a windowsnak semmi köze, hogy a bios milyen merevlemezt\partíciót lát "

Ez igaz, csak éppen a kérdező fogalmazott rosszul, lévén, hogy 1. a BIOS-nak köze nincs a partíciókhoz, 2. a diskpart windows alatt fut.

2013. ápr. 15. 20:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez egy notebook vinyó, 160 GB. Még soha nem csináltam ezzel, csak boot-olható pendrive-al. A BIOS-t azért emlegettem, mert a BOOT priorítást akartam beállítani és egy eszközt látott, történetesen a Fujjicu vinyót, de a partíciókat nem. Megvan?
2013. ápr. 15. 20:47
 7/9 anonim ***** válasza:

"A BIOS-t azért emlegettem, mert a BOOT priorítást akartam beállítani és egy eszközt látott, történetesen a Fujjicu vinyót, de a partíciókat nem."

Ez teljesen normális, és minden gépen így van. Azt, hogy ezen belül melyik partícióról bootoljon, azt a partíciós tábla bejegyzése dönti el.

Továbbra is javaslom a GParted Live CD-t (lehet USB-re is rakni). Abban be lehet állítani, hogy melyik partíció legyen a boot partíció, illetve ha gond van, talán ki is tudja javítani. Egy próbát megér, kb. 2 perc, amíg letöltöd, meg újabb 2, amíg a pendrive-ra ráteszed.

GParted link:

[link]

USB-re ezzel a legegyszerűbb feltenni:

[link]

2013. ápr. 15. 20:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Kipróbálom.
2013. ápr. 15. 21:00
 9/9 A kérdező kommentje:
Sikerült, de sajnos nagyon lassú... :D
2013. ápr. 16. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!