Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi baja van a vinyómnak?...

Mi baja van a vinyómnak? (részletek lent) Eltűnt róla az adat, Sajátgépben csak az ikonja van, HD Sentinel is érzékel róla alapadatokat.

Figyelt kérdés

Reggel suli előtt bekapcsoltam a gépet itthon. Az egyik merevlemezemet Total Commanderben nem tudta beolvasni. Sajátgépben megvan a vinyó, tehát látja, de nincs róla adat az ikon mellett, mint a többiről. HD Sentinel is látja, mert kiírja róla a hőmérsékletet, partíció nagyságát.

HDD Regeneratort futtattam, de nem talált rajta bad sectort egyet se és amúgy HD Sentinel sem érzékelt rajta gyenge sectort.

Mi sérült meg a vinyómon? Mi a baja? FAT táblával van valami baj? Hogyan tudnám visszaállítani róla az adatokat? Érdemes lenne megformáznom? Ha megformázom, utána vissza tudom szerezni a fájlokat róla?

2013. márc. 18. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem is volt hasonlóm, ott a kábel csúszott ki az alaplapból kicsit. Hátha nálad is csak valami kábelhiba :)
2013. márc. 18. 12:40
 2/5 A kérdező kommentje:
nem tudom megformázni a vinyót, mert folyamatosan homokórával várakozik az egérmutató és a sajátgépben sem történik semmi
2013. márc. 18. 13:05
 3/5 anti paladin ***** válasza:

Próbáld amit az első mondott. Húzd ki az adatkábelt az alaplapról és a vinyóról is aztán a tápkábelt a vinyóról végül vissza az egész. Ha van másik adatkábeled, próbáld azzal is. Ha fontos adatokról van szó, akkor megér 500 Ft-ot venni egy másikat.

Ha így sem oké akkor ne formázd hanem partícionáld újra a meghajtót.

2013. márc. 18. 13:33
 4/5 Lajos54 ***** válasza:

...és ami még kimaradt az eddigi válaszokból: az adatokat formázás után már csak nagyon nehezen, vagy sehogy sem tudod visszaszerezni.

Inkább próbáld meg előre lementeni róla, ami kell. Pl. tedd be egy másik gépbe (mondjuk egy havernál) második meghajtónak, így mindjárt ki is tudod próbálni, hogy jó-e. Nem törvényszerű, hogy a HDD-nek van baja, az én gépemben is adta meg már magát Az én gépemben is ment már tönkre az alaplapra integrált IDE vezérlő. Ráadásul ez egyenértékű az alaplap-cserével, hacsak nem lehet valahogy mondjuk SATA-val megoldani. De akkor is, az a lap már hibás...

2013. márc. 19. 11:40
 5/5 Lajos54 ***** válasza:

Bocs a kétszer kezdett mondatért, szóval ez: "adta meg már magát Az én gépemben is ment már tönkre az alaplapra integrált IDE vezérlő." - így hangzik helyesen:

"Az én gépemben is adta meg már magát a HDD, kiderült, hogy tönkrement az alaplapra integrált IDE vezérlő."

2013. márc. 19. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!