Átvertek az üzlettel amiben olyan gépet vásároltam amely a mostani játékokat is legalább vinnie kéne?
Sziasztok!
Először is el szeretném mondani, hogy volt egy gépem, nem pont a legjobb hardverekkel és nem nagyon vitte a 2008 után megjelent játékokat, ha vitte is vagy leállt egy idő után vagy nagyon szaggatott. Most 2 napja vettem egy "Gamer PC"-t legalábbis a hirdetésben ez szerepelt. A számítógép alap konfigurációja ez:
4 Magos, 4x3200Mhz 4MB L2 Cache (MSi)
4096 MB DDR3 ram DUAL 1333Mhz (Kingstone)
320GB SATA2 HDD
AMD A55 FM2 uATX alaplap
AMD RADEON 6450 2048DDR3-HDMI DX11
Via 5.1 HD alaplapi hangvezérlő
Realtek RTL8103EL 10/100Mbps hálózati vezérlő
Windows 7 Ultimate 64 bit alatt fut
És ennyi infó szerintem elég is. De akkor ha ilyen erős lenne a Videókártya, a Processzor és még a memória is, miért van az, hogy egy régebbi játékban 6-12 fps között fut csak? (Legfrissebb DX fent van, videókártya kezelő, VC Redistruble, .NET, stb.)
Pár játék amit futtattam és a LEGMAGASABB FPS (Mindet a lehető legalacsonyabban futtattam.):
Singularity - El sem indul!
Hitman Blood Money - 6-21 FPS
NFS Hot Pursuit - Töltőképernyő után behal az egész
Skyrim - 7-19 FPS (Töltőképernyők örökké valóságig tartanak)
Crysis 2 1-5 FPS között volt általában az érték.
Akkor most engemet tényleg ennyire átvertek az üzlettel, vagy én csináltam valamit rosszul? (Windows már rajta volt amikor megkaptam) Netán valaki megpiszkálta a gépnek azt a részét ahol a hardvereket érzékeli és átírta volna jobbra? Még nem szedtem szét a gépet, mert már fáradt vagyok, de ha holnap szétszedem akkor megnézem és írok majd. Előre is nagyon köszönöm mindenki válaszát!
"Singularity - El sem indul!"
Ott valamit vagy te rontottál el, vagy szoftveresen a géped félkész ... mert lehet lassú lenne, de sokkal régebbi DX10 vason is elindul.
"Crysis 2 1-5 FPS között volt általában az érték."
Na jó, de milyen felbontás, milyen beállítás? Csak mert sokkal rosszabb gépen eléggé lebutítva 1280-ban simán megy 25-40Fps-t.
Az átverés attól függ mit fizettél a gépért? A VGA benenn a gyenge láncszem, a proci és ram bírná az iramot.
Amúgy meg rendesen fel van téve minden driver??? Erős a gyanúm, hogy nem.
Kevés az információ.
A "4 Magos, 4x3200Mhz 4MB L2 Cache" tulajdonságokkal rendelkező FM2 tokozású processzorból van kétféle.
Az egyikben (AMD A8 5500) van videovezérlő, a másikban (AMD Athlon II X4 740) meg nincs. Amelyikben van, az képes együttműködni a diszkrét kártyával, így ha a teljesítményük nem is adódik össze maradéktalanul, azért sokat lendít a grafikai teljesítményen.
Gondolom ezt a csodát bírtad megvenni.
Nem,
te saját magad verted át
elöbb kell kérdezni aztán vásárolni
most már minegy ha nemtudod viszavásároltatni akkor veszteségesen tudod eladni használtan majd
árban lehet türhetö volt de ha boltban veted és nem használtan akkor tuti hogy 10-20ezer felárat fizetél rá minimum
ami igen csak rossz dolog
pont ebböl a pénzböl tudtál volna jó tápot venni bele
ami a késöbi vga cseréhez elengedhetetlen
ha nagyon roszúl megy enyire akor valoszinü gépház roszúl szelözik, túlmelegszik minden és ezért csöken teljesítmény
roszminöségü táp miat sem tud megfelelöen müködni a gép
szóval kitudja táp melet lehet gépház is kuka kategóriás ami szintén nem túl olcsó múlatság
vagy egyszerüen roszúl van beszerelve valami és ezért szelözik roszul
amit irsz így ránézésre 50-60ezret érhet vagy anyit sem, újonan persze
Na először is köszönöm szépen mindenki válaszát! A konfiguráció után utána néztem a processzornak az Eszközkezelőben:
AMD Athlon X4 (740 magonként) Quad Core
Mellesleg, most már ha leveszem a felbontást legalacsonyabbra akkor szépen fut, de úgy néz ki minden mint a falra hányt borsó buli után... Felhívtam az eladót és 6-7 ezerért tudna adni videó kártyát (amiről már most érzem, hogy körülbelül akkora rakás szar mint a mostani). Van egy másik gépem is, de azt nem használom annyira gyakran mivel nem azon a helyen élek, ATi Radeon HD 5670 1 Gb alatt Mediumon-High közepetájt még az új Tomb Raider is 35 fps körül megy, Battlefield 3 Mediumon 30 fps alatt szépen stabilan fut, pedig a processzor gyengébb mint ezen a gépen és még kevesebb a memória is. Na most viszont azt kérdezném: AMD-re vagy GeForce-ra kéne beruházni ilyen konfiguráció mellett?
#15 Nem vágtak át. Ennyi pénzért ennyi jár. (beleszámítva az eladó hasznát is.)
Aki ezt a processzort választja, az azért teszi, mert valami combosabb kártyát akar mellé tenni.
ha valami elfogadhat teljesítményt akarsz olcsón, akkor a használt HD5770-es (HD6770 ugyanaz, csak átnevezve) kártyák között nézz szét. 15K. környékén már hozzá lehet jutni, mert aki régebben ilyet vett, az most a 7000-es sorozatra vált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!