Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem indul a gép?

Miért nem indul a gép?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt hozzám került egy elég leharcolt PC, gondoltam rendberakom és elajándékozom. Mikor először bekapcsoltam, csak felprögött, de nem adott képet, úgyhogy lekaptam az oldalát, majd kisebb infarktust kaptam attól a koszmennyiségtől amit benne felfedeztem. Ekkor kivettem az összes bővítőkártyát meg a ramokat, de különösebb nagytakarítást még nem rendeztem. Miután visszaraktam mindent, elindult szépen, fel is telepítettem és tegnap este végig arról neteztem. Ma reggel azonban megint nem akart indulni, szétszedtem töviről hegyire mindent szépen kitakarítottam, újrapasztáztam a procit is. De nem segített rajta. Próbáltam másik rammal és másik videókártyával is, de semmi ... Mivel lehet a gond? Lehet hogy meghalt az alaplap? Mivel próbálkozzak esetleg még?

Egy Asrock K7S8X alaplapról van szó benne valamilyen 2 GHz-es AMD proci, 512 MB ram, meg egy MSI 128 megás videókártya.

2013. febr. 17. 18:11
 1/5 cianidetil ***** válasza:
Másik táppal próbáltad?
2013. febr. 17. 18:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, az kimaradt fentről, hogy most egy 300 W-os Codegen van benne, de ki lett próbálva egy működő gépből kiszedett 400-assal is.
2013. febr. 17. 18:59
 3/5 cianidetil ***** válasza:

Nagy az esély,hogy alaplap. :(

Esetleg,ha a ventik felpörögnek,még egy bios helyreállítást megpróbálhatsz,de szerintem sanszosabb,hogy elhalt a deszka.

2013. febr. 18. 15:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Kiderült, hogy a "másik" ram is rossz volt. Viszont egy hétvége elment erre az egészre :D
2013. febr. 18. 22:33
 5/5 cianidetil ***** válasza:
Ez a méreg,nem a cián! :D
2013. febr. 19. 03:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!