Miért nem indul el rendesen a gépem?
Szóval, amikor megnyomom a bekapcsolás gombot, "felhörren" a gépezet, megy egy ideig majd leáll, majd ezt automatiksan ismétli úgy 15 ször. Ezek után kapcsol be a monitor, és megy minden a legnagyobb rendben. Azt is észrevettem, hogy az alaplapon világít 2 zöld 1 narancs 1 piros led egymás mellett, ami egy idő után kialszik. Futtatam memtest-en, nem írt hibát. Kicseréltem a tápkábelt, ugyanaz. Lehúztam minden USB-t minden vezetéket, csak a VGA-t meg a tápot hagytam, semmi.
Ja és azt is észrevettem, hogy az egyik venti leállt, nem tudom, hogy ezért-e, de azóta terhelésen a proci speedfan szerint 85-90 C-on megy. Előtte kb 50 volt. Ennyit számít egy venti? Azon kívül még van 4, a procihűtővel együttl.
Várom az ötleteket...
A processzornak csak akkor lehet ilyen magas hőmérséklete, rosszul van feltéve rá a hűtő és nincs rendesen felpasztázva és a procihűtő ventilátor sem működik.
Vagy egyszerűen tönkrement a beépített szenzor.
egyébként sanszos, hogy nem azért 8o-90 fokos a proci mert leállt a ventillátor, hanem azért ált le a ventilátor, mert valami elbarmolódott. az alaplapon.
Én legelőször megkeresném az alaplap gépkönyvében, hogy mik azok a ledek és mikor világíthatnak.
A LED-e a processzor terhelését jelzik. Minél több világít annál több fázis lép be a terhelés miatt. (Legalábbis ahogy olvastam.)
Találtam egy beszéldetést, ahol a srácnak kb olyan problémái voltak mint neked. Neki a végén elszállt pár dolog az alaplapján.
Elpukkant neki pár kondenzátor a processzor körül.
Mondjuk ha ilyen bolond módon melegszik a procid, akkor lehet hogy magasabb feszültséget kap mint amit szeretnee.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!