Miért nem működik rendesen a RAM-om? (Kingston HyperX)
Alaplap: Asrock Z77 Pro4-m
Proci: Intel i5 3570k
RAM: Kingston HyperX Predator 2400Mhz
Az a probléma hogy alapból csak 1333Mhz-nek ismeri fel.
Frissítettem a BIOS-t a legújabbra de még így is csak 1333Mhz-nek ismeri fel.
Amint az Mhz-t felviszem 1600 fölé, a gép elindul megy kb. 5 másodpercig, aztán leáll, megcsinálja ezt még kétszer, aztán rendesen elindul de vissza van állítva a RAM 1333Mhz-re.
Hogy tudnám megoldani hogy maximum órajelen menjen?
Előre is köszi a segítséget. :)
Nem kell azt max órajelen használni.Lényeges teljesítménykülönbséget nem veszel észre.
Amúgy szerintem vagy a Ram a hibás vagy. slot.
Az UEFI-ben. amúgy én sem látom értelmét a túlhajtásnak.
mi a baj az alap órajellel?
jaaah így már értem. sajnos nem nagyon értek az UEFI hez eddig csak 2 ilyen lappal volt dolgom. de gondolom nem tér el sokban a BIOS-tól
tehát valószínűleg a memória beállításainál találod ha ott a RAM Voltage autora van rakva akkor azt állítsd be a megfelelő értékre amit a RAM honlapján találsz. illetve az időzítést is úgy állítsd be ahogyan meg van adva tehát 1333 esetében 9-9-9-24 de gondolom a tidenek más a késleltetése.
de néhány alaplapnál az integrált VGA-nál tudod beállítani hogy mekkora órajelen fusson. sajnos UEFI kérdésben nem tudok segíteni. kicsit maradi vagyok etéren :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!