Behalt a vincseszterem, elővettem a régit felismerte a gép, de mégse indul miért? Bővebben .
A régebbi satás 30GB-os vinyón van 1 régi vidows XP és bekapcsoláskor azt írja hogy "reboot and select proper boot device or insert boot media in select boot device and press a key"
Gondoltam újra rakom a windows-t rajta, de valamiért hiába állítóm át a boot sorrendet a biosban: CDROM - HDD - FLOPPY-ra valamiért ugyan azt írja.
Ha kihúzom a vinyót akkor elindul a telepítés, de ugye nem talál HDD-t értelemszerűen, de kiderítettem hogy a windows és az olvasó biztosan jó.
Egy boot hiba miatt nem kell újratelepíteni egy komplett rendszert, hanem elég parancssori módban indítani a telepítőt és azzal javítani a boot-bejegyzéseket.
Ha a hiba ugyanúgy megjelenik, akkor valamiért a HDD jelenlétekor a CD-t nem látja a gép. Próbáld a CD-t átjumperelni, vagy valahogy elérni, hogy a HDD és a CD ne kavarjanak be egymásnak, illetve a boot sorrendet felejtsd el, ne legyen multiboot, hanem csak 1 eszköz, a CD, így tuti nem próbálkozik a hibás HDD-n és kiírja, ha a CD-vel lenne gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!