Az összes "AMD Phenom II x4 9xx" processzornak hangos a gyári hűtője?
95W TDP s AMD prociknak más a gyári hütöje mint a 125W TDP s prociknak
ezért lehet különbség általánoságban
.
mindentöl függ a zajszint és elég relativ : mindenkinek más a türéshatára
.
irtam egy csómot róla de mobil kitörölte így nem irom le megint...
A gyári hűtők tervezésekor nem a kényelem, csend a fő szempont, hanem minél olcsóbban kihozni egy olyan hűtést ami épp elég az adott procira.
Ennek megfelelően, ha terhelést kap a proci, a nem túl nagy borda miatt bizony felmehet a venti fordulatszáma 2000-ig, olyan 25-30 dB-ig.
Az hangos. :)
Inkább 25-30dB épp türhetö még általanoságban
.
hiszen ilyen hangosra a külsö gyártótol származó extra kialakitású tuning hütök is felhangosodnak max fordulaton
még sem igazán zavaró tesztelök alapján sem
gyári hütö akár 4000rmp körülire is fel mehet söt régiek még 5-6ezer körülire is felmentek
nos és dB terén igen csak 40-50dB is a "minimum" ilyenkor
persze gépház le is foghatja és fel is hangosíthatja ha zörgös típús
Pontosan nem tudom, még a videokarikon sem hagytam fenn a gyári hűtést. Procin meg aztán pláne.
Embere válogatja. :) 20 dB fölött már inkább fülest húztam. Én inkább a 30-at tartom a lélektani határnak de ez nagyon sok mindentől függ.
Azt hiszem, a 95 W feletti procik teljes terhelésénél elmondható, h a gyári hűtés hangos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!