Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nagyon hangos az új processzor...

Nagyon hangos az új processzor gyári hűtője?

Figyelt kérdés

Ma kaptam meg az új gépem és egyszerűen elviselhetlen hangos. A processzor kb 40 fokon van és 5000 fordulatszámmal megy, próbáltam bekrani biosban a silent módot, de akkor meg 50 fokok felett muzsikált és annyival nem is volt halkabb.

Ez a gépem:

ASUS M5A97 LE R2.0

AMD FX-6200 3.80GHz AM3+ BOX

CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT CMZ8GX3M2A1600C8

MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC HD7850 2GB GDDR5 PCIE

CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX

Processzorhűtőn kivül semmi más lehetőség nincsen? SZoftveresen probáltam a speedfannal még, de nem reagált az értékek modositására

2012. okt. 12. 23:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem FX 6100 van és egyáltalán nem hangos ugyan úgy AMD gyári hűtő.
2012. okt. 12. 23:50
 2/10 algopirin ***** válasza:
Mondjuk közöm nincs hozzá de egy ilyen géphez bele férhetett volna egy normális hütö +1-2% ért....
2012. okt. 13. 00:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Tudtommal az FX-6200 tdp-je 125W és azért hangos a gyári hűtője.
2012. okt. 13. 07:48
 4/10 Szabó Gy ***** válasza:

A processzor hőfoknak és a fordulatszámnak semmi köze a géped többi részéhez.

Miért nem kérdezed meg azt amit valójában szeretnél,hogy ki mit szól a konfigodhoz?

2012. okt. 13. 07:48
 5/10 A kérdező kommentje:
egyáltalán nem érdekel, hogy ki mit szól a konfigomhoz, az érdekel, hogy miért kell 5000 fordulaton mennie mikor már csak 40 fokos. Ehez gépest a gép inditásakor csak 2000-en pörög de játékok kikapcsolása után már nem áll vissza erre az értékre
2012. okt. 13. 08:15
 6/10 Szabó Gy ***** válasza:

Akkor bocsánat!

Nekem a videókártyám viselkedik így.Amint indítok valamit hallhatóan felpörög a ventilátor és csak pár perccel a játék befejezése után áll vissza a normálisra.Megszoktam.

Az Everest pedig felcseréli a házhűtő és a procihűtő fordulatszámát.Az elején sokat foglalkoztam vele.Többek közt itt is,ám mivel a segítség elmaradt,így a probléma is egyre kisebb lett.Csodát vártam én is az új gépemtől,ehelyett meglepő dolgot művel/művelt.Visszatérve:

Addig nem szabad másik hűtőt venni,míg ki nem próbáltad egy kölcsönbe kapott,jobb hűtővel.A gyárit én is cseréltem,de én a hatásfoka miatt.

2012. okt. 13. 08:31
 7/10 Szabó Gy ***** válasza:
A lényeget lehagytam.A BIOS-ban jók a fordulatok és a hőértéket.Az elemző program téved nálam.Neked mi mutatja az 5000-es fordulatot?
2012. okt. 13. 08:34
 8/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Hibás az alaplap vagy a gyári hütö garanciáztasd !

viszont 6200 al ténleg ne csodálkoz az emel órajeles FX ek feltudnak hangosodni (az viszont igaz hogy ezt csak terhelés alat kéne teniük)

Amugy mindent leirtál ami anyira nem lényeg

de a

PC Ház at nem pedig elég lényeges

nem árt egy jól szelözö pc ház

és akor ha cserélték alaplapot meg gyári hütöt

akkor akár terhelve sem hangsodik fel

persze ezért pc házra venti is kel ha még nincs rajta

egy be fujó meg egy ki szívó

2012. okt. 13. 09:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Hmm levettem a ház oldalát és igy játék közben max 47 fokos a proci és csak 5000en pörög.Ha csak a játék idejére mindig levezem a ház oldalát ideiglenesen jo megoldás nem? Így egyébként akkor nem is igazán a gyári hűtővel van gond hanem a ház szellőzéssel nem? Sharkoon vaya házam van
2012. okt. 13. 12:48
 10/10 algopirin ***** válasza:

Akkor a dolog adott nem szellőzik a házad rendesen, most még elmegy de mi lesz majd nyáron.

Hát "pénzed volt rá de eszed nem sok", na jó nem bántásból de ha ennyi belefért a gépre ami amúgy szerintem jó így ahogy van azért egy normális hütö meg szellőzés beleférhetett volna pluszban esetleg utána kérdezni olyantól aki "ért" is hozzá.

Napi szinten hardwarel én is bajba lennék főleg ezekben a kategóriákban nem ciki megkérdezni legalább a boltban hogy mit ajánlanak.

2012. okt. 13. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!