Az Asrock E350M1/USB3 Mini-ITX lapkáján a gyári ventit, milyenre lenne érdemes lecserélni? Mivel a gyári eléggé hangos.
Sztem hiába cseréled, nem venti hangos hanem az általa keltett légmozgás. Ezek a pici ventik olyan 4-6e körül pörögnek már ha nem nagyobb a fordulatszám.
Ha mégis megpróbálkozol én a Noctua és a Schythe ventikre esküszöm. Embere válogatja de általában 23 decibel az ami még elviselhető zajszint egy ventitől, ez alapján tájékozodj.
Annyiban módosítanám a hozzászólásom, hogy a nézd meg a gyári venti hány Wattos. Ez alapján keress és aztán legyen szempont a zaj.
Watt= V x A
Ha ügyes kezű vagy akár azt is csinálhatod, hogy kivágod a gyári bordát és méretre faragsz egy nagyobb hűtést. A régi videókártyámon bevált bár elég furán nézett ki rajta a komplett athlon hűtés. :D
Igen, most már teljesen körbejártam :-):
Ami most van:
Fordulatszám: 5000 RPM
Zajszint: 23,2 dB
Levegő szállítás: 3,86 CFM
12V 0,10amp
Amit veszek:
Scythe Mini Kaze 4cm Silent hűtő ventilátor
Fordulatszám: 3500 RPM
Zajszint: 14 dB
Levegő szállítás: 4,11 CFM
12V 0,06 amp
Elvileg ezzel halkabb lesz, ha egy kicsit is már megérte! :-)
Köszönöm a rávezetést!
Nem kicsit lesz halkabb. A ~14 dB egész halk.
Szivesen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!