Processzor voltozás, hogyan?
adott egy amd Athlon II x2 255 processzor, 3,10Ghz az alap órajele.
ezt szeretném voltozással teljesítmény növekedésre hangolni.
Alpine Pro 64 rev.2-es processzor hűtés van hozzá.
hogyan kezdjem a voltozást?
válaszokat előre köszi :)
Érdekes kifejezést használsz a "feszültség emelése" fogalomra :)
Válaszolva a kérdésre: igen, a biosban.
És a "voltozással" nem fog növekedni a teljesítmény, csak ha órajelet növelsz. Azt pedog ki kell tapasztalni, hogy az alapfeszültségen mennyit bír a drága. De én azt mondom, legyen melletted egy szakember(vagy aki ért hozzá), össze vissza azért ne "voltozgassál" a gépedben :)
Valahogy így csináld. Először alap feszen rángasd meg a procit ameddig bírja. Ha elérted a maxot, adj neki +0.05V-ot és emeld tovább az órajelet ameddig bírja. Tovább nem éri meg emelni a fesz-t, jobban fog melegedni mint amennyi + teljesítményt ad. Ha megvan a stabil órajel, eressz a procira valami progit ami 100%-ra terheli, superpi, prime95. Ha fél óra után még mindig stabil és a proci hőmérséklet is megáll 60 fokon, akkor minden oké.
Sokat számít még a memória időzítésének csökkentése is. Nálam egy többet jelentett 1333-on a cl5-cl6-os időzítés mint 1600-on a cl9.
köszönöm.
a memória freki csökkentést, azt még nem probáltam,
eléggé megrángattam alapfeszen, 300Mhz-t visz +ba.
elég jó, nem is melegszik.
a voltozásnak holnap nekiállok.
az alaplapom tulfeszültség védelmes, és oc. védelmes, szoval dobtam rá 0.1v-ot, de alapba kidob hogy rossz voltozás.
az fsb-vel is megprobáltam trükközni, az még ahogy megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!