Tuningolni szeretném az amd fx 8320-as processzoromat? (többi lent)
a proci hűtőm elég jó :
cooler master hyperx evo 212 4 vmi ilyesmi
"BIOSban állítgattam dolgokat"
Egész pontosan mit?
Mivel az FX procik nem szorzózáras példányok, ezért elég egyszerűen húzhatóak (szorzó emeléssel). Mondjuk normális deszka, hűtőmeg táp kell hozzá, mert tuningnál szépen megjön az étvágy!
Nekem egy FX-6300 van (3,5Ghz), aminél kikapcsoltam a Turbo funkciót és 4GHz-re emeltem alapfeszültségen az egységet (a CnQ-t természetesen meghagytam). Így kb +4C fokkal melegebb a proci terhelve és +20W többlet fogyasztás lett mérhető (szintén 100% terhelt állapotban).
Kipróbáltam a procit 4,5GHz-es is, ahol szintén stabil a dolog, de terhelve már +80W fogyasztás jött ki az alapórajelhez képest és a hőmérséklet is jelentősen megugrott (kb +18-20C) egy Cooler Master Hyper 212+ hűtő mellett is.
Éppen ennél a kérdésnél lett részletezve a dolog:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__3..
Egyszerűbb ha letöltöd az amd overdrive programját.
Direkt erre lett kifejlesztve,bár minden tuning előtt,fórumok ezreit kell átkutatni,teszteket,programokat,tápod állapotát,cpu hűtőd állapotát stb,mert ha rendesen tuningolsz,nem sül meg,de ha elrontod(pl.: biosba a legrosszabb tapasztalatlanoknak csinálnia,mert biosba még azt is megengedi,hogy 4 vattra állítsad,amivel gyönyörűen 1-2 mp alatt úgy megsül minden proci,hogy az egyszeri látványosság.
"A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik"
Jobban örülnék, ha lepontozás helyett inkább megmagyarázná az illető, hogy mit gondol másképpen. Nyomkodni a mínuszt az nagyon megy egyeseknek, de a hozzáértés mögötte sokszor a nullához konvergál. Tudom, hogy Magyarország a 10 millió informatikus országa, de azért néha jó lenne tényleg utánaolvasni a dolgoknak is egy kicsit, nem? A pozitív értékeléseket meg köszönöm!
%78:
Én végignyomtam a pluszokat, mert tényleg hasznosak a válaszaid. A kérdésem viszont az lenne, ha tényleg tudsz hasznos válaszokat adni, miért nem névvel teszed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!