Tuningolni szeretném az amd fx 8320-as processzoromat?
(többi lent)
11/23 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat, egyébként ezek a táptól is függenek? nekem 500W-os tápom van de azt mondják az jó márka (csak később tudom leírni h pontosan milyen) de iylen jobb tuninghoz kell erősebb táp?
Az se mindig jó, hogy ha van neved. Olyat szintén láttam már itt, hogy valakire úgymond rászállnak, mert nem tetszett egy válasza az illetőnek. Ekkor minden választ mínuszolnak szerencsétlennek csak azért, mert azt Ő írta. Ismerek itt olyan válaszadókat, akikről tudom, hogy jó válaszokat szoktak adni, mégis rossz százalékkal rendelkeznek. Mondjuk tudom, hogy ezek a %-ok nem jelentenek sokat, de rossz látni, hogy igyekszel segíteni, utánanézel, tesztelsz, keresgélsz, linkelsz, alaposan megfogalmazod a mondanivalód és utána kapod rá a mínuszt, ahelyett, hogy mondjuk véleményt cserélne az illető. Persze azért jó válasz általában több pluszt kap, mint leértékelést, csak néha kijön az emberből a bazzegolás a sok negatív ember miatt. De már elmúlt, így nem is akarom már firtatni a témát, amúgy sincs értelme.
Szép napot mindenkinek! :)
2013. jan. 6. 16:42
"nagyon köszönöm a válaszokat, egyébként ezek a táptól is függenek?"
Persze, főleg ha egy komolyabb tuningtól megugrik az FX fogyasztása 100W-tal...ahhoz kell táp, főleg ha a 12V ág szét is van osztva és áganként a max terhelés viszonylag korlátozott. Függ persze a többi hardvertől is és ahogy írod, nem mindegy a tápegység milyensége sem (nem elég annyi, hogy X wattos).
Nekem egy minőségibb (seasonic beles) 450W tápom van, egyben hagyott 12V ággal. Ez elbírja a tuningolt FX-6300 procit egy kissé tuningolt HD7850-nel simán. Persze ha van egy HD7950/70 kártyád, aminek a PowerTune-al megemeled a TDP-jét 20%-kal és megtéped egy kicsit az órajelet illetve erre ráküldesz egy 1,4-1,45V feszkós FX8000-es procit 4,8GHz-en, akkor valószínüleg bármelyik 500W-s a táp hamar bedobja a törülközőt.
2013. jan. 6. 16:51
14/23 A kérdező kommentje:
rendben köszi a választ, mert pont ilyen vidikarim van:) (sapphire hd 7950) bár ez gyárilag húzva van de mégsincs odaírva h OC és fleX edition (közben ment mindenkinek a "zöld kéz":))
15/23 A kérdező kommentje:
még annyi kérdésem lenne h érdemes lenne egyáltalán húzni a 7950-est? érezhető különbséget produkálna?
Te teljesen meg vagy huzatva minek húzni a 7950-est? Alapból egy brutál kártya.
2013. jan. 6. 17:08
Én nem húznám, hacsak nem akarnék bencsmárk rekordokat döntögetni. Egy 7950 elég erős így is, főleg egy kis gyári tuninggal. A proci húzás is necces lehet, bár alapfeszkón a 4GHz jó eséllyel megvan, de úgy is megugrik a fogyasztás egy picit...komolyabb tuningot nem mernék nyomatni a tápoddal, amiről pontosan nem tudjuk még, hogy milyen.
2013. jan. 6. 17:09
18/23 A kérdező kommentje:
ha jól tudom fsp hexa 500 w-os tápom van, ez akkor bőven elég egy kis tuningra, nem? aműgy így jobb teljesítménye van? mármint úgyh 8 mag van aktiválva és felhúzom kicsit az órajelét mint az amikor turbo core-ra kapcsolok amikor 4 mag fut és talán elérheti a 4.0ghz, legalábbis azt írták h 4ghz-es lesz de eddig a biosban mindig 38,57ghz-et láttam szóval a mostani 2 kérdésem válaszára lennék kiváncsi! előre is köszönöm a segítőkész embereknek!:) (meg persze az eddigieknek is)
19/23 A kérdező kommentje:
Igen a CPU a TDP kereten belül képes feltornázni az órajelet akár 4GHz-ig is (FX-6300-nál ez 4,1GHz, de jellemzően ott is 3,8GHz-t láttam...4,1-re max akkor kapcsolt, ha csak 1 szálon dolgozott a proci). A Hexa 500-ban kétfelé van osztva a 12V ág (áganként max 216W, de összesen max 408W leadására képes az egység). A videokártyát így nem nagyon merném tuningolni, de a CPU-nak beleférhet egy alapfeszes 3,8-4Ghz és turbo-ra sem lesz szükség. Így az 1 szálas teljesítmény is megmarad, míg több szálon gyorsulás lesz tapasztalható (8x3,5GHz helyett 8x4Ghz-en pörögnek majd a magok). Komolyabb túlhajtásba a procival se mernék belemenni, mert +50-100W többlet fogyasztás azért nem kevés (jó eséllyel a táp se bírná nagyobb terhelés esetén)!
2013. jan. 6. 19:08
Kapcsolódó kérdések: