Több fps-t akarok! Mit kéne vennem a gépembe?
Fejleszteni akarom a gépem, csak azt nem tudom, hgoy mit vegyek bele, vidikarit vagy procit? Jó lenne ha akadásmentesen futnának a mai játékok, nfs run most nagyon akad 10fps-em van...
Gépem:
Alaplap: Asus m2n-e
Proci: Amd athlon x2 5000+
2GB ram
Vidikari: Ati hd3870 512mb
Táp: Mercury 400W.
Ha valamit fejlesztenék a gépbe bírná még a táp?

Első és legfontosabb:
Személyes és vagy 5 baráti tapasztalatból hogy mindenképpen GigaByte vidikártyát vegyél.Legjobb ha 2048 mb a memóriája.DDR5-ös legyen mert az a sebesség.Na meg persze nVidia legyen mert az jobb mint az ati.
A procid.Először is amd ne vegyél mert azok szarok.Nem játékokhoz való.Mindenképpen intel.Azonbelül i7 és min 3 ghz.De nem kell ennyire jónak lenni mivel proci nem sokat számít a játékoknál de azér valamilyennek kell lennie.Na meg persze min 4 magos.
Alaplap:Mindegy.Semmin nem változtat az fps-en.Csak olyat kell venni amilyen a proci meg a vidikártya foglalata hogy belemenjen.RAM-ot nagyon olcsón kapsz.Ajánlom a 16 Gb-t 20K-ért azonbelül Kingston-t és ráadásul még olyan fajtája is van ami 2x8 gb azaz csak két foglalat kell alaplapon ezzel is pénzt megtakarítva(minél több a ram foglalat van benne annál többe kerül az alaplap.Meg persze nem árt ha Windows 7 Ultimate 64-bit SP1-ed van gépen mert pár mai jó játék igényli a 64-bitet és az sp1-et.Meg persze a 64bit kell a sok ram-hoz is.De ehhez sajnos kell egy nagy gépház is hogy elférjen.Tápegysgégben nem vagyok jártas sajnos.Jártam már a cipődben mikor 128 mb-s kártyám volt tudom milyen szar hogy minden laggol.
A lényeg.Ha nfs run-ozni akarsz akkor elég egy olyan gép is mint ami nekem.Habár én is fent összeírtakra gyűjtö most mivel battlefield 3 szaggat és a crysis is szaggat.
Gépem:
Alaplap:GigaByte (ennyit tudok)
Proci:Intel(r) E8400 2 magos 3 ghz-s.
Vidikártya:GigaByte nVidia GeForce GT 440 2048 mb ddr3.
3gb ram.
Ezzel nekem elmegy az nfs run akadozás nélkül úgy hogy minden ultrára van véve.
De nekem is jó lenne ha menne minden maxon szóval ezt az összeállítást írtam le hogy mindegy menjen maxon:
Alaplap:Legolcsóbb amin 2 ram foglalat meg a proci és a vidikártya foglalatának megfeleljen.
Proci: [link] el ez nagyon jó kis oldal.A jelenlegi vidikártyámat is innen rendeltem)
Vidikártya: [link]
RAM: [link]
Plusz megfelelő gépház meg tápegység.Ehhez az össze állításhoz már ki akarok írni egy kérdést hogy milyen gépház és tápegység kell.
De ez így gépház ás tápegység nélkül kb 180.000 Ft.
Esetleg egy kis kiegészítésnek 120 hz-es monitor ami a min az nvidia 3d vision működéséhez(lehetővá teszi hogy a vele kompatibilis játékokkal 3d-ben tudjál játszani,lásd itt melyekkel [link]
plusz a hozzá szükséges nvidia 3d szemüveg.
Megjegyzés:Ati-nál nincs ilyen 3d.Az nvidiánál pedig nincs kiírva külön hogy melyik hd kártya mert ami ddr5 és nvidiás az mind az.
Bocs a sok szövegér de ebből legalább sokat megtudhadtál.
A fenti összeállítás a ditr 3-hoz valamint a battlefield 3 hoz jók ha maxon akarsz játszani.(na meg persze majd a gta 5-höz).(Csak max grafikán van értelme játszani mivel csak akkor fognak olyan jól kinézni mint a videókon)
Sok szerencsét.
Ha válaszoltak a tápegységes kérdésemre majd elküldöm.
Higgy nekem sajnos egy olyan gép mint ami nekem van (hiába az erős vidikártya) a 2007-es crysis-hoz sajnos nem elég.

11-es válaszoló:
Te egy ótvar nagy barom vagy.Jól elbeszélgetnék veled priviben.
Kedves kérdező, egy szavát sem kel elhinni a 11-es válaszolónak.Mindben baromságokat beszél.

#11-es válaszoló: nem tudom észrevetted-e,de a kérdezőnek körülbelül 20 ezer forintja van. Erre te meg ajánlgatod az i7-et...
Amúgy csak úgy kíváncsiságból megkérdezem, hogy mi bajod az AMD-vel? Miért szar? Miért jobb az nVidia mint az AMD(már nem ATi). Az AMD a legtöbb árkategóriában jobb kártyákat kínál, mint az nVidia(az nVidia-nál talán az egyik legjobb ár/érték arányú kártya most a GTX 650 Ti). CPU már más kérdés. Alsóbb árkategóriákban inkább AMD a jobb vétel(pl: FX-6100 most nagyon jó vétel), de fontos még a felhasználási irány is. A 40-50ezres árkategóriában a Sandy és az Ivy i5 CPU-k jó vételek, de az FX-8120 se rossz, itt igazából a felhasználási cél a döntő. A több szálas feladatoknál az FX-8120 zömében jobb, azonban 4 szálon az i5 talán jobb.Játékra mindkettő ugyanolyan jó.
Tehát nem értem mi bajod velük.
Kérdezőnek: Én azt ajánlom, hogy előbb vegyél egy normális tápot(FSP 400-60APN táp már ~8000Ft körül kapható),valamint egy használt HD4850/4870, ha csak 20 ezred van.

Általában minden játékot max felbontáson (1440x900 ennyit bír a monitorom) tolok.. Nem annyira drága egy proci szerintem bár nemigazán értek az újabbakhoz.
ez?

Cpu limit: vegyük most példának egy xy játékot. A procit és a videókártyát is használja (meg az egész gépet), van a gpu limit (videókártya limit), ami azt jelenti, hogy a videókártya a maximumon dolgozik, de az sem elegendő ahhoz, hogy szaggatás mentesen fusson az a játék, ezt nevezzük gpu limitnek. Valami hasonló a cpu limit is ,csak a cpu limitnél a cpu (processzor) dolgozik maxon és nem tudja rendesen "kiszolgálni" a videókártyát, ezért hiába állítod a beállításokat ugyan úgy szaggatni fog (vagy nem fog változni az fps), mivel a cpu már maxon dolgozik és nem tudja rendesen "kiszolgálni" a videókártyát, még akkor se, ha a videókártya még bírná.
Alaphelyzetben egyik a kettő közül mindig limites lesz, de minél feljebb veszed a részletességet meg a felbontást annál jobban dolgozik a vga és kevésbé a cpu (?). Bár a te esetedbe az van, hogy hiába húznád feljebb a grafikát, mert akkor mind a kettő (cpu, videókártya) limites lesz :)
Hétköznapi szavakkal ennyi lenne, remélem segítettem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!