Hogyan állítsam be a router-emet, hogy működjön Switch -ként?
Van egy Edimax BR-6204WLg
Ez a wireless router üzemelt nálunk, azaz a netkábel a WAN portba ment s több géppel megvolt osztva a net.
Egy sajnálatos villámcsapás miatt a WAN port kiégett, viszont maga a router még üzemelt (villogott, stb.).
Viszont tavalyi éven felvittem a kollégiumba, ahol a szobákban ilyen kis net portok vannak s a kábelt csatlakoztattam az "1" -es porttal, s így notebook -kal és telefonnal is egyaránt, gond nélkül tudtam használni a netet, viszont később az egyetemi hálózat valamit csinált, s nem lehetett se torrentezni, se a router -eket használni, s azóta nem működött. Azonban egy pár hónappal később megint megoldódott, s lehetett torrentezni is, meg minden, a probléma az, hogy ekkor már nem tudtam Swtich -ként üzemeltetni a routert. Nem nagyon értek hozzá, de rendesen elállítottam valamit a router programjában, s szerintem emiatt sem működik ez az egész.
Milyen beállításokat kellene elvégeznem, hogy üzemeljen Switch-ként?
Itt van egy pár kép a "Quick Install" menüpontból, lehet nem itt kellene babrálni, de szeretném megoldani, hogy megint működjön :)
Gyanús, hogy a kérdező megkérdezte korábban már ugyanezt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__3..
Szia :)
Igen, egyszer feltettem "hasonlóképpen" a kérdést, viszont most már megoldást is szeretnék találni. Biztosan meg lehet oldani, ha korábban működött, akkor most is kell, hogy működjön. Ha kell felrakok képet a többi beállítási lehetőségről.
Azóta már lehet kiheverte a villámcsapást. Persze a buta ember csak a saját igazának hisz.
Röviden: DHCP kikapcs, WAN port leragaszt (hogy véletlenül se lehessen semmit beledugni), LAN portok egyikébe a "bejövő" netkábel, a többi 3, mint "kimenő" portok üzemelnek.
A villámcsapást követően elhoztam az egyetemre, s a netkábelt az egyik lan portba dugtam, s elosztotta a netet wifin keresztül is (a WAN port és az egyik LAN port a négy közül halott. Csak egyszer valamilyen tiltást ráraktak az egyetemi netre és nem lehetett használni a routert (meg torrentezni sem lehetett :P), s azóta nem volt használatban, viszont azóta újra lehet torrentezni, meg minden, viszont én össze-vissza állítottam mindent a router -en tudatlanul, tehát fogalmam sincs mit nyomogattam össze. Ezért gondolom, hogy a beállítással lehet valami :)
Ha a Quick setup -os beállítási lehetőségek nem elegek, akkor be tudom a többi beállítási lehetőségeket is print Screen -elni.
Köszönöm előre a segítséget :)
A.) Quick Setuppal nem fog menni, mert ez nem tipikus felhasználási mód
B.) Típus alapján elérhető a manuál, abban pedig vannak képernyő képek, kár a print screenelgetés
D.) Nem igaz, hogy az egész koliban nincs egy kicsit is műszakibb beállítottságú lakó, aki egy sörért fejébe nem csinálná meg?
E.) Feltűnt, hogy nincs C.) pont?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!