Adott egy NETGEAR WPN824-es router és digis net. Hogy lehet ezt úgy megoldani, hogy működjön?
Csak olyan leírást találtam, amiben modem is van, a digis netnél viszont nincs. Nem igazán találtam mást, ezért számítok rátok :)
A router össze lenne kötve egy asztali géppel, egy laptop pedig wifi-vel csatlakozna.
Válaszokat előrre is köszi.
Elmagyaráznád részletesebben, ha lehet? :)
Mit hogy kell?
A netet bedugjam a routerbe?
Dugd be a netkábelt a router WAN portjába. Egy másik UTP kábellal meg kösd össze a géppel a LAN1 -en keresztül.
Kapcsol be a gépet, és ír a böngészőbe: [link]
Alapértelmezett felhasználói név/jelszó : admin / password
Setup--> Basic settings
Does your Internet connection does require a login: yes!
Internet Service Provider: othet.
Login/password: itt add meg a szolgáltató által biztosított accout -ot.
-> Apply
Megcsináltam amit mondtál, de ott az Internet Service Provider-nél nincs other vagy othet csak PPPoE, PPTP és Telstra Bigpond van. A PPPoE-re állítottam, beírtam a szolgáltatótól kapott acc-ot aztán elmentettem és amit a login-hoz írtam átírta guest-re. Egyébként ezek vannak az oldalon:
Máshoz nem kell nyúlnom?
A service name -et nem kell kitöltened. Login a szolgálattól kapott felhasználónév, password pedig a jelszó. Majd Apply
Ez után menj a Maintenance --> Router Status -hoz és nézd meg sikerült-e csatlakoznia a nethez a routernek.
Ez után törlni kell a PPPOE kapcsolatot a Windows -ból, hogy ne zavarjon be.
Utána következik a Wi-Fi és a titkosítása. De előbb idáig jussunk el.
Köszi szépen, sikerült.
Örök hálám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!